3 memur sendikası, Hazine Müsteşarlığının önünde, ortak eylem yaptı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Ocak 2011 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma sektöründe yer alan
Türk Ulaşım-Sen,
BTS,
Ulaştırma Memur-Sen ile

DHMİ bünyesinde hizmet yürüten
- Havacılık Elektriği Teknik Elemanlar Derneği,
- Hava Kurtarma ve Yangın Görevlileri Derneği Genel Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri,

DHMİ çalışanlarının özlük haklarında yaşamış oldukları mağduriyetin ortadan kaldırılması için ortak eylem yaptı.

Hazine Müsteşarlığı önünde toplanan 600 çalışan, sloganlar atarak haksızlıkları dile getirdiler.

Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi GÜZEL, ? Havacılık Tazminatına ilişkin, yasanın meclisten 6 ay önce geçmesine rağmen, uygulamaya ilişkin YPK Kararının yayınlanmamasının en büyük müsebbibi olan Hazine Müsteşarlığı görüşünün bu ülke için 150 milyon TL'lik bir kayıp olduğunu, Havacılık Tazminatı ödemelerinin yasa hükmünden de anlaşılacağı şekli ile diğer hiçbir ödeme ve tazminata kaim tutulamayacağı, Dünya'daki benzer kuruluşlarda görev yapan çalışanlar DHMİ çalışanlarının 2,5 katı oranında ücret alırken yasanın uygulanmamasına vesile olan Hazine anlayışına bir türlü anlam veremediğimizi ifade etmek istiyorum. Bu olumsuz düşünce ve anlayışı siyasi iradeye ve kamuoyuna şikayet ediyorum.

Bir diğer konu olan ARFF çalışanlarının, emsallerinin tamamının GİH sınıfında yer almasına ve 8 ve 9'uncu Toplu Görüşmelerde mutabakata varılan konular arasında olmasına rağmen Torba Yasadan çıkartılması da anlaşılamaz bir tutumdur. Bu mağduriyetin ortadan kaldırılması için henüz zaman geçmiş değildir. Torba Yasa içerisine dahil edilerek 800 çalışanımızın da emeklilik sonrası yaşadıkları ek gösterge ödemelerinden yararlanmasının sağlanmasını arzu ediyoruz.

KİT'lerde çalışan I sayılı cetvelle ilgili yapılan düzenlemelerde DHMİ çalışan 300 personelimizin kapsam dışı tutulması anlaşılamaz bir tutumdur. Gerekçe olarak Havacılık Tazminatının gösteriliyor, Havacılık tazminatı yasasında ifade edildiği gibi diğer ödemelere kaim tutulamayacağı, bunun yanı sıra Havacılık Tazminatının hiyerarşik yapı içerisinde değil, kendi esas ve usullerine göre uygulanmaktadır.

Bu nedenle, 300 personelin ek ödeme kapsamı içine alınması ve II Sayılı cetvele de ek ödeme uygulamasının başlatılması hakkaniyete uygun olacaktır.

Havaalanlarının kiralanmak suretiyle özel sektör eliyle işletilmesinin uluslar arası standartlarda verilmesi gereken hizmetlerde zafiyetler oluşturacağının bilinmesi, Havaalanlarının güvenli bir şekilde işletilmesinden ICAO üyesi ülkelerin doğrudan sorumlu olduğu unutulmamalıdır. Bu sorumlulukların özel sektöre devredilemeyeceği aşikardır. Bunu da hiç kimsenin riske etmemesi gerektiğini tüm yetkililere hatırlatmak isteriz.? Diyerek sözlerini tamamladı.

Ardından söz alan BTS Genel Başkanı Yunus Akıl : ?Ulaştırma camiası eylemlilik konusunda kararlı ve mazisi parlak bir camiadır. 25 Kasım ve 16 Aralık eylemleri de bunun en büyük göstergesidir. Bizleri tekrar alanlara indirmesinler, aksi takdirde sonuçlarına katlanmak zorunda kalırlar? dedi.

Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Halil İbrahim KÜTÜK : Ulaştırma sektörünün sendika ve dernekleri olarak tek vücut olduklarını bu sorunların çözümünün sağlanması konusunda son derece kararlı olduklarını ifade ettiler

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber