Oğlu, Başbakan'ı sünnet düğününe davet edince Sayıştay, babasına soruşturma açtı

Haber Giriş : 31 Mart 2005 03:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayıştay Başkanlığı'nda bugünlerde ilginç bir soruşturma yürütülüyor. Soruşturma, Keçiören'den komşusu olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan sünnetinde kirvesi olacağına dair söz alan 9 yaşındaki Ahmet Zafer Sağlık'ın Sayıştay denetçisi babası hakkında. Sayıştay Başkanlığı, oğlu, Başbakan'ı sünnetine davet ettiği gerekçesiyle denetçi hakkında soruşturma başlattı.

Denetçi Muzaffer Sağlık hakkında soruşturma açılmasına sebep olan olayların başlangıcı 17 Eylül 2004 tarihinde Ahmet Zafer Sağlık'ın, Başbakan'dan sünnetine gelip kirvesi olacağına dair söz almasıyla başladı. Bu söz basın-yayın organlarına da yansıdı. 17 Eylül'de kirvelik sözünü koparmayı başaran 9 yaşındaki Ahmet, 18 Ocak 2005'te sünnet tarihini kesinleştirmek amacıyla Başbakan'ı makamında ziyaret etti. Ahmet, Başbakan Erdoğan'dan bu sefer net bir tarih istedi.

Ahmet, sünnetine Başbakan'ın gelmesini sağlamak amacıyla tüm notları pekiyi olan karnesini de getirmeyi unutmadı. Kameraların da kaydettiği görüntülerde Başbakan ile Ahmet'in arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Küçük çocuk, Başbakan'a önce Malatya'dan getirdiği kayısıdan ikram etti. Ardından karnesini gösterdi. Bunun üzerine Başbakan karne hediyesi olarak para vermek istedi, ancak Ahmet parayı kibarca reddetti. Başbakan da bunun üzerine, ?Numara yapma.? diye espriyle karşılık verdi. Ahmet Zafer, ?Bize göre sünnet düğünü için 29-30-31 Ocak ile 4-5-6 Şubat tarihleri uygun.? demesi üzerine Başbakan, ?Ben burada yokum, sünneti yaza bırakalım.? şeklinde yanıt verdi. Ahmet Zafer de, ?Babam Sayıştay denetçisi. Nisanda şeye çıkıyor.? dedi. Araya giren Muzaffer Sağlık'ın, ?15 dakika teşrif ederseniz seviniriz.? demesi üzerine Başbakan da ?Hayırlısı.? şeklinde yanıt verdi. Başbakan ile Ahmet arasında geçen bu diyalog Sayıştay denetçisi olan baba Muzaffer Sağlık'ın başına dert açtı. Muzaffer Sağlık hakkında Sayıştay Başkanlığı soruşturma açtı. Soruşturmanın konusu olarak da: ?Denetçi Muzaffer Sağlık'ın oğlunun Başbakan'ı sünnetine davet etmesi ile ilgili basına yansıyan görüntüler? gösterildi. 3 yıldır Sayıştay Başkanlığı'nda görev yapan Muzaffer Sağlık, 17 Eylül'de gerçekleşen görüntülerden kısa bir süre sonra, 2004 yılı sonunda daha önce hep olumlu olan sicili ?olumsuz sicil? olarak verildi.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber