Hastanın hastanede geçirdiği süre 5 saat, tedavide geçirdiği süre 5 dakika

Haber Giriş : 01 Nisan 2005 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanlığı'nın yaptırdığı araştırmada, bir hastanın hastanede geçirdiği süre 5 saat, tedavide geçirdiği süre de 5 dakika olarak tespit edildi.

Poliklinik Hizmetlerinde Etkinliğin Arttırılması başlıklı çalışmaya göre, bir hastanın tedaviye başlama süresi ortalama 35 dakikayı buluyor. Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanlığı'nın Sincan, Onkoloji, Ankara Hastaneleri ile diğer hastanelerin kıyaslanmasını yaptığı araştırmada, bir hastanın hastaneye gelişinden tedavisini yaptırıp çıkışına kadar geçen süre 5 saat 6 dakika olduğu ortaya çıktı. Hastaların, tedavi boyuna en çok şikayetçi oldukları konu bekleme oldu. Bir hastanın en uzun süreyi, 4 saat 28 dakika ile laboratuar sonucu almak için beklediği ortaya konuldu. Hastaları tedavi aşamasında yoran ikinci en uzun süre ise, 2 saat 28 dakika ile muayene bekleme süresi olarak tespit edildi.

EN AZ VAKİT MUAYENEYE

Hastanelerdeki sıkışıklığın giderilmesine yönelik yapılan değerlendirmelerde çarpıcı konu ise hastaların tedavi süreleri oldu. Araştırmada, bir hastanın doktor tarafından muayene edilme süresinin 7,5 dakika ile 5 dakika arasında değiştiğinin altı çizildi. Hastaların genelde tedavi öncesinde bekleme sürelerinin yoğunluğuna dikkat çekilen araştırmada, röntgen çekiminden röntgen sonucunun alınmasına kadar geçen süre 45 dakika, hastanın muayene olduktan sonra tekrar muayene olmak için beklediği süre 35 dakika, EKG çekiminden sonra beklenen süre 15 dakika, laboratuar sırasında geçen süre 1 saat 15 dakika olarak sıralandı. Araştırmaya göre, hastaların tedavi hizmetlerinin süresi Sincan Hastanesi'nde 5 saat, Onkoloji Hastanesi'nde 7 saat 8 dakika, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de 2 saat 8 dakika tutuyor.

D.B.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber