60 bin Alevi, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda bir araya geldi/ Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Mart 2011 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aleviler eşitlik taleplerini dile getirmek için İstanbul ve Ankara'dan sonra, dün İzmir Gündoğdu Meydanı'nda bir araya geldi.

Yaklaşık 60 bin kişinin katıldığı mitingte, ?AKP Halka Hesap Verecek?, ?Faşizme Karşı Omuz Omuza?, ?Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz? sloganları atıldı. Arif Sağ, Ferhat Tunç, Dertli Divani, semah ekibi ve yerel ozanlar da mitinge katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel de mitingdeydi. Mitingde konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, şunları söyledi: ?Başbakan ve (Kemal) Kılıçdaroğlu aynı kentte, hemen 500 metre ötemizdeler. Onları buraya davet ettik. Hâlâ da yol ve kapımız açıktır. Özellikle Başbakan'a söyleyeceklerimiz var. Ülkemiz kötüye gidiyor. Din sosuyla soslanmış tek adamcılığa doğru gidiyoruz. Referandum sonrasında öyle bir oynadı ki yargıyla, seçim sonrası başkanlığa gidiyor. Korkarız ki bir Hitler, Mussolini geliyor. Buna engel olmalıyız. Onun için 12 Haziran seçimleri önemli. Bu seçimlerde attığınız oy aynı sandığa gitsin, aynı oyu kullanın ki bu zulümden kurtulabilelim. Siyasi partilere çağrı yapıyorum, birleşin, biz birleştik, siz de birleşin.?

İstekleri

Mitinge katılanların istekleri şöyle sıralandı: - Diyanet İşleri Başkanlığı kaldırılsın. - Zorunlu din dersleri kaldırılsın. - Cemevleri yasal statüye kavuşsun. - Madımak Oteli müze olsun. - Alevi köylerine cami yapma politikaları son bulsun. - Koçgiri, Dersim, Çorum, Maraş, Sivas, Gazi katliamlarının dosyaları yeniden açılsın, katiller yargılansın. - Çoğulcu, demokratik ve eşitlikçi bir Anayasa hazırlansın. - Aleviler(in fişlenmesi, ordudan, emniyetten dışlanması son bulsun.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber