Sözleşmeli öğretmenlerden balonlu protesto/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2011 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anadolu Eğitim-Sen üyesi bir grup, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) sözleşmeli öğretmenlik uygulamasını balon uçurarak protesto etti.

MEB binası önünde toplanan gruptakiler, "Sözleşmeli değil, kadrolu olmak istiyoruz", "Ya söz verme ya da kadro ver", "AKP: Sözleşme Sizin Seçiminiz, SÖZLEŞMELİ: '12 Haziran Bizim Seçimimiz" yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına basın açıklaması yapan Anadolu Eğitim-Sen Genel Başkanı Cansel Güven, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının 2006 yılında başlatıldığını anımsatarak, öğretmenlerin sözleşmeli, kadrolu ve ücretli olarak ayrılmalarını haklı kılacak bir mazeretin olmadığını ileri sürdü.

Sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu meslektaşlarının sahip oldukları pek çok haktan mahrum olduğunu söyleyen Güven, "Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in 'kadro' sözüyle başlayan vaatlerinin halen gerçekleştirilmemesi tüm sabrımızı tüketmiştir. AKP döneminde yaygın ve çakılı bir istihdam modeli haline gelen sözleşmelilik, verilen sözlere rağmen kaldırılmamıştır. Biz sadaka beklemiyoruz, vadedilen ve hakkımız olan kadroyu istiyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından söz alan Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş ve Eğitim-İş Eğitim Sekreteri Barış Düdü de sözleşmeli öğretmenlik uygulamasından vazgeçilmesi yönündeki taleplerini yineledi.

Konuşmaların ardından gruptakiler "2010 yaz döneminde kadroya geçişler başlayacak", "Sözleşmeli öğretmenler kademeli kadroya geçirilecek" yazılı balonları uçurdu ve "2011 Genel Seçimi" sandığına, "Kadro Umudu" yazılı pusulaları attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber