Türkiye'de bir ilk: Hacettepette otomotiv mühendisi yetiştirecek

Haber Giriş : 05 Nisan 2005 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hacettepe Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Geçim Hürriyet Ankara'ya, 'Uygulamalı Bilimler Üniversitesi' olma yolunda ilk adırrf attıklarını açıklayarak, Ankara ve Aksaray'da otomotiv mühendisi yetiştireceklerini .söyledi. En geç 2006 yılında eğitime geçmesi planlanan bölüm için öğrenci patlaması yaşanması ve taban puanın yüksek olması da bekleniyor.

Teori Ankara'da, pratik Aksaray'da

Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği bölümü çatısı altında eğitim verecek olan Otomotiv Mühendisliği bölümünde öğrenciler uygulama ağırlıklı bir eğitim görecekler. Türkiye de bir ilk olan program kapsamında teorik dersler Ankara'da, uygulamalı dersler ise

HACETTEPE Üniversitesi, Mercedes-Bem Türk A. Ş ve Esslingeı Üniversitesi işbirliği ile Ankara ve Aksaray'da otomotiv mühendisi
yetiştirecek. En geç 2006'da eğitime başlaması beklenen bölüm için talep patlaması bekleniyor.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Geçim Hürriyet Ankara'ya, üniversitelerde öğrencilerin çok fazla pratik yapma imkanı bulamadıklarına dikkat çekerek,

'Biz bu bölümle 'Uygulamalı Bilimler Üniversitesi' yolunda ilk adımı atmış olduk' dedi.

Avrupa'da neredeyse bütün üniversitelerin proje tabanlı olduğuna dikkat çeken Geçim, şöyle konuştu:

'Üniversitelerin artık sanayinin sorunlarına eğilmesi gerekiyor. Biz yıllarca sektörden talep gelmesini bekledik durduk.

RAKİP ALMANYA
Türkiye teknolojiyi satın alan ve teknoloji sahibi olamayan bir ülke. Teknoloji hızla değiştikçe rekabette geri kalıyoruz.

Teknolojimizi sürekli yenilememiz gerekiyor. Biz bu bölümümüzde Almanya'da Almanlarla rekabet edebilen mühendis yetiştireceğiz.' Projenin ilk aşamasında Almanya'ya 3-4 öğretim üyesi göndereceklerini kaydeden Geçim, 'Bu hocalarımız, fabrika ortamında Esslingen Üniversitesi öğretim üyeleriyle birlikte araştırma geliştirme konularım inceleyecekler. Dolayısıyla Türkiye'ye birikimlerini artırmış bir şekilde dönecekler' dedi.

Mepcedes Ceo'su: İyi mühendis istiyorduk

MERCEDES-Benz Türk A.Ş Ceo'su Dr. Tül Bec-ker, firmanın sınırlarını aşan böyle bir projeye katılmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, 'Bu oluşumun nedeni sadece otomobil sanayinin gelişmesi değil, Mercedes-Benz Türk A.Ş'nin iyi mühendislere ihtiyaç mıymasıdır' dedi.

Firmaları tarafından önümüzdeki yıllardan itibaren Türkiye'de üretilecek otobüslerin ihracatına başlayacaklarını, buna,1 hafif ticari araç ve kamyon ile devam edeceklerini bildiren Becker, şöyle konuştu:

Yakında başlatacağımız otobüs ihracatının yanında, kamyonda da büyük hamlenin eşiğindeyiz. Türkiye gerçekten altın çağını yaşıyor. Nüfusunun büyük çoğunluğunun 25 yaşın altında olması eğitim açısından şans. Bu nedenle eğitime hep birlikte önem vermeliyiz. Firmamızda sadece üretim yapılmamakta, mesleki eğitimde verilmektedir.'

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber