5 yıldızlı YURTKUR

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 30 Mart 2011 08:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençleri kimseye muhtaç etmeden okutmayı amaçlayan YURTKUR, koğuş sisteminin geçerli olduğu yurtlarını suit odalı 5 yıldızlı otel konforuna kavuşturdu.

Ebru Baran

Türkiye'de sosyal devlet anlayışının temsilcisi olmak için kolları sıvayan Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdür Hasan Albayrak, hayata geçirmeyi planladığı projelerini STAR'a anlattı. 150 ayrı proje için 3 milyar liralık bütçe ayırdıklarını belirten Albayrak, 150 bin öğrenciye burs verdiklerini ve söz konusu yatırımlar kapsamında kurumun adını da değiştireceklerini ifade etti. ?Öğrenci Evi' isminde odaklandıklarını belirten Albayrak ?Yurtların evlerden tek farkı mutfaklarının olmaması. Yeni yurtlarımızda odalar suit. Önceden bir odada 16 kişi kalıyordu, şimdi ise 1 ya da 3 kişi kalıyor. Odalarımıza buzdolabı, televizyon ve her katta duş sistemi var. İhtiyacımız olan çok sayıdaki yatağı cezaevlerinden temin ederek oradaki vatandaşlarımıza katkı sağladık. Kredi Yurtlar Kurumu'nun (KYK) yurdunda kalan, devletten burs ve öğrenim kredisi alan kişi kimseye muhtaç olmadan hayatını devam ettirir? dedi.

?Başbakan istedi 150 bin burs verdik?

Göreve başladıkları 2003 yılı öncesinde Başabakanlık bursu alan öğrenci sayısının 30-35 bin civarında olduğunu hatırlatan Hasan Albayrak, günümüzde bu rakamın 87 binlere çıktığını belirtti. Albayrak ?Başbakan Tayyip Erdoğan ?bu yıl içinde 150 bin kişiye burs vereceksiniz' dedi. Biz de 150 bin başarılı öğrenciyi bulduk ve burslarını veriyoruz. Toplam 970 bin öğrenciye de burs ve kredi veriyoruz. 8 yılda öğrenim kredisi ve bursları 45 TL'den 240 TL'ye çıkarttık. Yüzde 433 artış oldu. Artık bize müracaat eden tüm öğrencilere katkı kredisi veriyoruz. 14 bin 720 öğrenciyi yurtlarda ücretsiz barındırıyoruz. Yurtlarımızda herkes kardeş. 250 bin gencin kaldığı yurtlarda görüşlerinden dolayı biri, diğerine baskı yapamaz. Yaparsa gereğini yaparız? diye konuştu.

ÜNLÜ İSİMLER DE BORÇLU ÇIKTI: KYK'dan öğrenim ya da katkı kredisi alıp da borcunu ödemeyenleri tespit ettiklerini anlatan Hasan Albayrak, borçlular arasında çok ünlü isimlerin bile bulunduğunu söyledi. Albayrak ?Borç tespit ettiklerimize mektup yazdık. Hassas davrandılar. 2011'in sonunda geri dönüşte 3.5 milyar lirayı geçeceğimizi düşünüyorum? dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber