ÜKA Başkanı Coşkun: YGS'nin şu aşamada tekrarlanması yanlış/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Nisan 2011 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÜNİVERSİTELERARASI KURUL'un (ÜAK) 193'üncü toplantısı, Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nin ev sahipliğinde yapıldı. ÜAK Başkanı Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) tekrarlanmasına yönelik karar alınmasına şu aşamada gerek olmadığını belirterek, "Eğer bağımsız yargı ya da kurulacak komisyonların elde ettiği veriler burada etik olmayan ya da yanlış bazı şeyler yapıldığını gösterirse bu karara varılabilir" dedi.

Sabancı Kültür Sitesi'ndeki toplantı, Türk Sanat Müziği Korosu'nun konseriyle başladı. Vali Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Özhaseki'nin de katıldığı etkinlik, ÜAK Başkanı ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M.Yavuz Coşkun başkanlığında 102 devlet, 62 vakıf, 78 vakıf meslek yüksekokulu, 1 polis akademisi ve KKTC'den 6 üniversitenin rektör, rektör yardımcısı ve üniversite temsilcisi olmak üzere 350 yöneticinin katılımı ile başladı.

Toplantı öncesi DHA'nın YGS'de şifre iddialarıyla ilgili sorusunu yanıtlayan ÜAK Başkanı Prof. Dr. Coşkun, "Şu anda YGS konusu gündemimizde yok. Çünkü YGS ile ilgili çalışmalar, teknik çalışma ve buna dair gazetelerde çıkan haberlerle ilgili olarak ÖSYM Başkanlığı teknik çalışmayı ayrıntılı şekilde yapıyor. Kaldı ki öbür taraftan da Savcılık tarafından el konmuş durumda. Bizim onların sonuçlarına göre belki yorumda bulunmamız mümkün olabilir. Sistemin verileri elimizde olmadığı için objektif karar sergilememiz mümkün değil. Ama ÖSYM Başkanlığı'nın açıklamaları sanki sınavın objektif yapıldığını ve bu konuda sıkıntı olmadığına dair. Ama onun dışında belki bilgi dışı bazı sıkıntılar varsa bu da adalet ortaya çıkaracaktır diye düşünüyoruz" diye konuştu.

YGS'nin tekrarlanmasına yönelik karar alınmasına şu aşamada gerek olmadığını belirten Prof. Dr. Coşkun, şunları söyledi:

"Şifreleme bizim bildiğimiz bir konu değildi ama anlatıldığına göre basına verilen kopyada şifre yapılması hata olmuş gibi gözüküyor. Yani basına orijinal kopya verilseydi herhalde bu sorunlar ortaya çıkmayacaktı. Doğrusu bunu iddia etmek yanlış olur. Eğer bağımsız yargı ya da kurulacak komisyonların elde ettiği veriler burada etik olmayan ya da yanlış bazı şeyler yapıldığını gösterirse bu karara varılabilir."

Prof. Dr. Yavuz Coşkun, kurul üyeleri ile bir hafta önce bir araya geldiklerini bu tür toplantıların rektörlerin birbirlerinin toplantılarını paylaşmak adına oldukça yararlı olduğunu belirtti. Prof. Dr. Coşkun, "Türk üniversiteleri olarak sadece ögrenci eğitmiyoruz. Ürettiğimiz bilgiyi toplumla paylaşıyoruz. Bu toplantıda akademik yüksletmelerle ilgili olumlu gelişmelere imza atacağız. Doçentlikle ilgili konularda görüşmeler yapacağız" diye sözlerini tamamladı. Kurul daha sonra toplatıyı basına kapalı olarak sürdürdü. Toplantının ögleden sonraki bölümünde ise Doç. Dr. Adem Kalınlı tarafından kurul üyelerine 'Yüksek Ögretim Kurumları Bilimsel Araştırmaları Projeleri Koordinasyon Birimleri Çalıştayı' hazırlık çalışmaları sunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber