Kamuda akaryakıt alımındaki soruna çözüm aranıyor

Haber Giriş : 07 Nisan 2005 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu İhale Kurumu (KİK) Başkanı Sener Akkaynak, kamuda akaryakıt alımındaki sorunları çözmek için hazırladıkların Bakanlar Kurulu Kararı teklifini Başbakanlığa gönderdiklerini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapar Akkaynak, Petrol Piyasası Kanunu uyarınca 1 Ocak 2005'ten petrol ürünleri fiyatlarının serbest piyasa koşulları çerçevesinde belirlendiğini, petrol ürünlerindeki fiyat farkı uygulamasının ortadan kalktığını, bu nedenle son üç aydır kamuda akaryakıt alımında büyük sıkıntılar yaşandığını kaydetti. KİK olarak akaryakıt alım ihalelerinde yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılmasına yönelik olarak, kamu ve özel temsilcilerinin katıldığı 'Petrol Ürünleri Alımlarına İlişkin Fiyat Farkı Uygulaması Çözüm Toplantısı'nı gerçekleştirdiklerinin ve toplantıda ortaya çıkan Kamu İhale Kurulu kararı ile Maliye Bakanlığı aracılığı ile Bakanlar Kurulu'na teklif edilmek üzere Başbakanlığa gönderildiğini bildirdi.

Akkaynak, ilgili tüm Bakanlık ve diğer kuruluşlarla yaptıkları toplantıda tüm tarafların görüşlerinin alındığını belirtti. Toplantıda bir model üzerinde görüş birliğine varıldığını bildirdi.

Akkaynak, "Bakanlar Kurulu'na teklif ettiğimiz öneride, petrol ürünleri için fiyat farkı hesaplanmasında bir önceki yıl gerçekleşen piyasa büyüklüklerine göre en büyük işlem hacmine sahip ilk sekiz akaryakıt dağıtım şirketinin ihale tarihi ile malın teslim tarihi arasındaki İstanbul ili Avrupa Yakası için bildirdikleri ve EPDK'nın internet sitesinde yayınlanan KDV hariç geçerli bayi satış fiyatlarının aritmetik ortalaması üzerinden fiyat farkı ödenmesi esası getirilmektedir. Bu düzenleme aylardır sürüncemede kalan bir konuyu çözümlemiş oluyor ve kamuda akaryakıt alımında yaşanan sıkıntıya son veriyoruz" dedi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber