Sözleşmelilerden, Başbakana bir mektup...

Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde, sadece öğretmenlere değil tüm sözleşmelilere müjde niteliğinde bir haber verdi. Kamuda sözleşmeli olarak çalışan 200 bini aşın personel için bu müjde, 'Çılgın Proje'den daha değerliydi... Ancak, gerek Başbakanın net konuşmaması, gerekse daha sonra yapılan açıklamalar bu müjdeyi gölgeledi. Memurlar.net'in forum bölümünde yazışan binlerce sözleşmeli çalışan, Başbakan'ın sözünün yerde kalmamasını, kendilerinin oyalanmamasını ve umutlarının seçimlere meze yapılmamasını istiyor. Bu çerçevede, bir sözleşmeli öğretmenimizin mektubunu yayımlıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Nisan 2011 00:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayın Başbakanım,

Ben, 3.hizmet bölgesinde 5 senedir sözleşmeli öğretmen olarak görev yapıyorum.Bu süre zarfında çok zor şartlar altında görevimi layıkıyla sürdürmeye çalıştım,çalışıyorum.Buna rağmen hep 2. sınıf muamelesi gördüm.

İlk göreve başladığım günü hiç unutmam.İlk tanıştığım velilerin bana ilk sorduğu soru;sözleşmeli misin? Kadrolu musun? Sözleşmeliyim dediğim zaman yüzlerindeki ifadeyi görmeliydiniz.

Bana verdikleri cevap;'biz kadrolu öğretmen istiyorduk'.

Büyük bir hayal kırıklığı...

Bu 5 sene zarfında nişanlandım ve evlendim. Eşim ev hanımı. Bir de Rabbim çocuk nasip etti ellerinizden öper.Eşime, çevresindeki insanlar 'eşiniz tam öğretmen değil' diyorlar.Bu hem beni hem de eşimi çok üzmektedir.

5 senedir aynı şartlar altında yaşamaktayız.Hiç bir sosyal aktivitemiz yok.Çocuğumuzun geleceği için hiç bir hazırlık yapamıyoruz.

Kaç öğretmen arkadaş geldi gitti ve ben hala aynı yerimdeyim.

Sayın Başbakanım,

Ben sözünüze güveniyorum.Sorduğumuz hukukçu arkadaşlar alınan yetki yasasının buna imkan verdiğini belirtiyorlar.Biz size güveniyoruz ve kamuda,halk arasında 2. sınıf muamelesine tabi tutulmaktan kurtulmak istiyoruz.

Saygılar

Burak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber