MHP'liler Çobanoğlu'na saldırdı

Haber Giriş : 28 Nisan 2011 07:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaset skandalının ardından MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu dün MHP Genel Merkezi önünde aralarında partililerin de bulunduğu iddia edilen bir grup tarafından tartaklandı. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin talimatıyla milletvekilliği adaylığından da çekilen Çobanoğlu, dün akşam saatlerinde partiye gelerek istifa dilekçesini sunmak ve eşyalarını toplamak istedi. Aracıyla bir grup "ismimizi lekeledin" diyerek kendisine sözlü tacizde bulundu. Grup bununla da yetinmeyerek Metin Çobanoğlu'nun aracına saldırdı. Aracın lastikleri patlatılırken, camları kırıldı. Artan tepkiler üzerine Çobanoğlu aracı ile olay yerinden uzaklaşmak zorunda kaldı.


MHP'de kadınlarla uygunsuz görüntüleri internete düşen iki Genel Başkan Yardımcısı görevlerinden istifa etti. Genel Merkez'e yürümek isteyen Ükü Ocakları'nın bu isteği gerginlik alarmı nedeniyle iptal edildi.

MHP'de kadınlarla uygunsuz görüntüleri ve konuşmaları internete düşen iki Genel Başkan Yardımcısı hem partideki görevlerinden hem de milletvekilliği adaylıklarından istifa etmek zorunda kaldı. Farklıulkuculuk.com adıyla yurt dışından yayın yapan bir siteden önceki gün MHP'nin Kadın ve Aileden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, kadınlarla uygunsuz görüntüleri ile MHP Genel Muhasibi Ümit Şafak'ın VE Hatay Milletvekili Turan Çirkin'in ses kasetleri internete düşmüştü.

Bahçeli: Görüntüler uygunsuz

MHP, Yıldırım ve Çobanoğlu'nun Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin talimatıyla adaylıktan ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinden istifa ettiklerini duyurudu. Ses kaydı yayınlanan Genel Muhasip Ümit Şafak ise görevine devam ederken Turan Çirkin'in yeniden aday olmaması nedeniyle istifasına gerek kalmadı. Bahçeli, ?Görüntüler uygunsuz. Bu görüntülerin yayınlanmasının ardından derhal talimatımı vererek partideki görevlerinden ve Milletvekili adaylıklarından istifalarını istedim. Bu olay ayrıca partimiz içerisinde soruşturulacaktır'' dedi.

Çobanoğlu'nun aracı parçalandı

Kasetin internette yayılması üzerine, Ankara Emniyeti'nin alarma geçti. Ülkü Ocakları'ndan MHP Genel Merkezi'ne doğru yürüyüş şiddet olayları çıkması ihtimali nedeniyle son anda engellendi. MHP Genel Merkezi'ne istifa dilekçesini vermek için gelen Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu ise ülkücü gençlerin ?bizi rezil ettin' tepkisi ile karşılaştı, otomobilinin camları kırıldı.

Öte yandan Adana, Kırşehir'de 1. sırada, İstanbul'da 2. sırada yeralan bu isimlerin istifa etmeleriyle yerleri boş kaldı. Alt sıradaki adaylar bir üst sıraya girdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal dün durumu YSK'ya bildirdi. STAR ANKARA

Sağ seçmen yuvarlak, köşesi yok

Görüntülerde Yıldırım ile Çobanoğlu'nun aralarında Rus bir kadının da bulunduğu kadınlarla masa başı sohbetleri yanında aynı mekanda karşılıklı koltuklarda öpüşme, sevişmeleri yer alıyor. Yıldırım, Niva adlı Rus kadına üç hilali ve partisini anlatırken, Selvi isimli başka bir kadınla sohbeti de yeraldı. Yıldırım sohbet sırasında sağ seçmene ?Allah belasını versin bu sağ seçmenin. Sağ seçmen yuvarlak demek, gülle, hiç köşesi yok. Her tarafa yuvarlanır? diye kızarken, Hac'dan yeni geldiğini, Cumaya gittiğini, ancak içki içtiğini belirtiyor. Yıldırım, CHP'yle koalisyon kurabileceklerini ve oy oranlarını da evli olduğu belirtilen ?Betül? isimli kadına anlatıyor. Kayıtlarda MHP'li yöneticilerin karşılarındaki kadınların tesettüre girmelerini ve kendileriyle böyle beraber olmalarını istediği tepki çeken diyaloglar da görülüyor. Yanındaki bayandan başörtüsü takmasını isteyen, bunu da hobi olarak gören Yıldırım, kendisini ?sapık' olarak nitelendiriyor. Görüntülerde MHP'li iki genel başkan yardımcısının aynı odada kadınlarla uygunsuz vaziyette olduğu da görülüyor. Yıldırım'ın videoda Alevi bir bayanı tavlamak için Hz Osman'a hakaret ettiği de MHP'lilerce anlatılıyor.

Görüntüye takılan İsİmler savcıya koştu

MHP'yi sarsan skandal görüntülerdeki divan üyeleri mahkemeye başvurarak görüntülerin yasaklanmasını istedi ve yasaklama kararı aldırdı. Ankara Bilişim Suçları savcısı Mehmet Odabaşı konuyla ilgili ?Özel hayatın gizliliğini ihlalden' soruşturma başlattı. Soruşturmanın MHP'li avukatların başvurusu üzerine başladığı öğrenilirken kaseti yayanların kimliklerinin tespit edilebilmesi için de işlem yapılacağı öğrenildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber