Bakan Çubukçu: Çok önemli hamleler gerçekleştirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2011 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Türkiye'nin son 10 yılda ekonomide, dış politikada, demokratikleşmede çok önemli hamleler gerçekleştirdiğini, eğitimin bütün hamlelerin nirengi noktası olduğunu söyledi.

Çeşme Altınyunus Oteli'nde Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün organize ettiği ?İş İçin Öğrenmek Projesi? konferansının açılışında konuşan Bakan Çubukçu, istihdam-eğitim ilişkisinin sağlanması yönünde çalıştıklarını, OECD'nin 2007 yılında başlattığı ve ülkelere yardımcı olmak amacıyla hayata geçirdiği ?İş İçin Öğrenmek Projesi?nin, çalışmalarına büyük bir ivme kazandırdığını ifade etti.

Hükümet olarak eğitime verdikleri önemi anlatan Bakan Çubukçu, ?Türkiye, son 10 yılda ekonomide, dış politikada, demokratikleşmede çok önemli hamleler gerçekleştirmiştir. Eğitim, bütün hamlelerimizin nirengi noktası olmuştur? dedi.

İnsanların yaşam kalitesini yükseltmek için çalıştıklarını, dünyadaki gelişmelere paralel olarak sürdürülebilir kalkınma ve rekabetin temel koşulunun mesleki ve teknik eğitimde olduğunu vurgulayan Çubukçu, şöyle konuştu:

?Nitelikli insan gücünün geliştirilmesi ülkemizin en önemli ve en öncelikli maddelerinden biridir. Geçtiğimiz dönemde ekonomi ve iş gücü piyasasının beklentilerine yönelik mesleki ve teknik eğitimde ciddi bir dönüşüm başlatılmıştır. Bu çalışmalar yoğunlaştırılarak devam ettirilecektir. Bakanlık olarak fiziki altyapının, kalitenin yükseltilmesi yönünde çok önemli çalışmalar yapılmakta, önemli projeler hayata geçirilmektedir. Mesleki ve teknik eğitim, gençlerin iş hayatına hazırlanmasında, ekonominin ihtiyaç duyduğu insan gücünün karşılanmasında büyük bir öneme sahip.?

Yeteri düzeyde yetişmiş ve yeterli sayıdaki belgeli insan gücüne ulaşılamamasının sıkıntısının yaşandığını ifade eden Çubukçu, bakanlık olarak son yıllarda mesleki ve teknik eğitimde bu konulara önem verdiklerini, ülkedeki teknik ve mesleki eğitim kurumlarının ortaöğretim kurumları arasındaki payının yüzde 28'den yüzde 45'e çıkarıldığını vurguladı.

Bakan Çubukçu, mesleki ve teknik eğitim alanındaki farkındalığı oluşturup buraların daha tercih edilebilir hale getirilmesi amacıyla, gerek Milli Eğitim Bakanlığının gerekse diğer kamu kurum ve kuruluşlarının işbirliğinde önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini, bu kapsamda genelge yayınlayarak mesleki ve teknik eğitim kurumlarını tanıtan, yapılan faaliyetleri anlatan dokümanın, toplumun tüm kesimlerine ulaşmasını sağladıklarını sözlerine ekledi.

Ekonomide ve teknolojide hızla gelişmekte olan Türkiye'de, kalkınmanın en temel araçlarından birinin, mesleki eğitim olduğunun altını çizen Bakan Çubukçu, yapılan çalışmaların en kısa sürede meyvesini vereceğini dile getirdi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir'de 9 üniversitede 120 bini aşkın öğrenci ile 700 bin civarında ilk ve ortaöğretim öğrencisinin öğretim gördüğünü, kentin tarım, sanayi, ticaret ve turizm sektörlerinde büyük potansiyele sahip olduğunu, ülke sanayisinin en çok geliştiği 3 ilden biri olduğunu kaydetti. Vali Kıraç, İzmir'in Türkiye sanayi üretiminin yüzde 9'unu, katma değerinin de yüzde 10'unu karşıladığını anlattı.

Konferans yarın sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber