Muğla'daki olaylarda öğrenci vuran polisin tahliye talebine red

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2011 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'daki öğrenci olaylarında Şerzan Kurt'u (21) tabancayla vurarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan polis memurunun tahliye talebi reddedildi.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık polis memuru Gültekin Şahin, maktul Şerzan Kurt'un annesi Nejla ve babası Ömer Kurt hazır bulundu.

Bir tanık dinleyen mahkeme heyeti, maktul avukatlarına söz verdi. Şerzan Kurt'un avukatları, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Sanık avukatları ise sanığın yaklaşık bir yıldır tutuklu olduğunu belirterek, tahliye talep ettiler. Sanık polis memuru Gültekin Şahin de tahliyesini talep etti.

Sanığın tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, eksik evrakın tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Muğla'da bir kız öğrenciye laf atma tartışmasıyla 11 Mayıs gecesi başlayan, karşıt görüşlü öğrencilerin kavgasıyla sabaha kadar süren olaylarda, Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü 2. sınıf öğrencisi Şerzan Kurt vurularak ağır yaralanmıştı.

Kurt, 19 Mayıs'ta, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yaşamını yitirmişti. Kurt'un ölümüyle ilgili olarak tutuklanan Muğla Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Gültekin Şahin hakkında Muğla Ağır Ceza Mahkemesinde "olası kasıtla nitelikli adam öldürme" suçlamasıyla dava açılmıştı. Mahkeme, ilk duruşmada, güvenlik nedeniyle davanın Eskişehir'de görülmesine karar vermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber