O 'mail' için yapılan çok gizli soruşturma deşifre oldu

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 13 Mayıs 2011 08:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın ismi kullanılarak ÖSYM Başkanı Ali Demir'e gönderilen emaille ilgili savcılığın yürüttüğü çok gizli operasyon CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun iddialarıyla deşifre oldu.

ÖSYM'de yapılan aramalar sonrası alınan imajları inceleyen Bilişim Polisi, ÖSYM Başkanı Ali Demir'e gönderilen silinmiş maili tespit etti. Bakan Yazıcı tarafından gönderilmiş gibi görünen mailde Demir'den açıkça sınava müdahale edip kanundışı yerleştirme yapması isteniyordu. Sözkonusu mailden şüphelenen emniyet ve savcılık kısa bir araştırmadan sonra mailin Yazıcı'ya ait olmadığını tespit etti.

Komployu aydınlatmak için operasyonun çok gizli yürütülmesi kararı verilirken, durumdan Yazıcı'ya bile haber verilmedi. Maili gönderenler ve ilişkilerini çözmek üzere çalışmalar sürdürülürken, Kılıçdaroğlu'nun açıklamasıyla operasyon deşifre oldu. Kılıçdaroğlu gizli yürütülen soruşturmayı açığa çıkarınca mecburen olayın tarafı Yazıcı'ya bilgi verildi. Yazıcı derhal şikayetçi olurken, operasyon yeni bir boyut kazandı. Gözler, Bakana bile haber verilmeden çok gizli yürütülen operasyonun ana unsuru olan mailin Kılıçdaroğlu'na nasıl ulaştığına çevrildi. Savcılık da Kılıçdaroğlu'ndan bildiklerini açıklamasını istedi. Mailin gönderilmesi öncesi Ali Demir'i kendisini Yazıcı olarak tanıtan ve mail adresi bırakan kişinin kimliği de incelemeye alındı. Bu çerçevede Demir'in arandığı gün ve saat belirlendi, telefon numarası tespit edildi. MUSTAFA TÜRK ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber