Akdağ'dan sözleşmeli için nakil ve yeni alım açıklaması

Geçtiğimiz aylarda, 3 kez ayrı manşetler yayımladık. Adayların, sağlık personeli alımının ne zaman yapılacağına dair sorularını, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürüne yönlendirdik. Ancak, Personel Genel Müdürlüğü hiçbir açıklama yapamadı. Açıklama yapılamaması Bakanlığın bir personel politikası olmadığını göstermektedir. Yaşanan bu sorun, bir toplantıda Bakan Akdağ'a soruldu. İşte Personel Genel Müdürlüğü yerine, Akdağ'ın yaptığı açıklama..

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2011 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Akdağ, Yakutiye Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlediği "Gençlik Buluşması" toplantısı ile gençlerle bir araya geldi.

Sağlık Bakanı Akdağ, sağlıkta sözleşmeli çalışanların tayinlerinin ne zaman yapılacağının sorulması üzerine de yer değişiklikleriyle ilgili olarak Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile bir karara vardıklarını, mevcut sözleşmeli olarak çalışanlardan yer değiştirmek isteyenlere, yeni kadrolar açacaklarını belirterek,

"Yeni yerleri belirleyeceğiz ve şu anda bizde çalışan sözleşmelilerin yer değiştirmesine müsaade edeceğiz. Daha sonra boşalan yerlere de yeni kadrolar açarak, yeni müracaat eden arkadaşlarımızı alacağız. Bütün bu işler şu andaki takvime göre, Temmuz ayının sonuna kadar, belki Ağustos ayının ortasına kadar bitmiş olacak" dedi.

Atatürk Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü son sınıfta okuyan bir kız öğrencinin de felsefe grubu öğretmenlerinin rehber öğretmeni olarak atanabildiğini, bu durumdan rahatsızlık duyduklarını bildirerek, "Siz de hemşireleri, sağlık memurlarını doktor olarak atamayı düşünüyor musunuz" diye soran bir genci yanıtlarken, Bakan Akdağ, bu konunun Milli Eğitim Bakanlığının alanına girdiğini ve detaylarını bilemeyeceğini söyledi.

Bakan Akdağ, çok sayıda gencin soru sormak istemesi üzerine de e-posta aracılığıyla soruların kendisine yöneltilebileceğini ve 10-15 gün içerisinde gerekli inceleme yapıldıktan sonra cevap vereceğini bildirdi.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber