Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinden polis protestosu/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2011 14:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde dün yaşanan olaylar, bugün bir grup öğrenci tarafından protesto edildi. Üniversite bahçesinde toplanarak dışarı çıkan öğrenciler, yaşananlardan polisi ve karşıt görüşlü öğrencileri sorumlu tuttu. Basın açıklaması yapan öğrenciler, gözaltına alınan arkadaşlarının biran önce serbest bırakılmasını istedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Barbaros Bulvarı üzerinde bulunan merkez kampusünde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylar ve sonrasında yaşanan polis müdahalesi, bugün bir grup öğrenci tarafından protesto edildi.

?Polis defol üniversiteler bizimdir' yazılı pankart açan yaklaşık 50 kişilik grup, üniversite kapısına doğru yürüyüşe geçti. Geniş güvenlik önleminin alındığı üniversite kapısına gelen öğrenciler adına basın açıklaması yapan Pelin Işık, Bağımsız Fikir Kulübü'nün yapmaya çalıştığı etkinliği protesto etmek isteyen üniversitelilere polis işbirliği ile saldırıldığını öne sürdü. Işık, "Dün yüzlerce polis okulu kuşatmış, polisler TOMA aracı getirip ve onlarca gaz bombası atarak üniversiteyi savaş alanına çevirmişlerdir. Sınavlar ve dersler iptal edilip öğrenciler sınıflardan, laboratuarlardan ve kantinden alınıp keyfi biçimde yerlerde sürüklenmiştir.? dedi.

Üniversiteliler olarak üniversitenin tüm bileşenleriyle birlikte bilimsel anadilde eğitime savunmaya devam edeceklerini ifade eden Işık şöyle konuştu: ?Üniversiteleri faşist, ırkçı, şovenist örgütlenmelere bırakmayacağız. Üniversitelerde yapılan her türlü faşist ve polis saldırılarına karşı dün olduğu gibi üniversiteyi savunmaya devam edeceğiz. Dünkü saldırıda gözaltına alınan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.?

?Gözaltılar baskılar tutuklamalar bizi yıldıramaz', ?Katil polis üniversiteden defol', ?Yaşasın halkların kardeşliği', ?Yaşasın devrimci dayanışma', ?Gözaltılar serbest bırakılsın' şeklinde sloganlar atan grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber