3 Haziran 2011'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 03 Haziran 2011 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Şahin'in programı

- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, saat 09.30'da, Karabük'ün Eflani ilçesini ziyaret edecek. Safranbolu ilçesindeki bir et işletme tesisinde inceleme yapacak olan Şahin, Şirinevler, Esentepe ve Yeşil mahallelerinde AK Parti'nin düzenlediği etkinliklere katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 14.30'da Konya Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap edecek. Saat 16.00'da uçakla Samsun'a gidecek olan Erdoğan, saat 17.30'da Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap edecek. Başbakan, mitingin ardından uçakla Samsun'dan ayrılacak.

Bakanların faaliyetleri

- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul'da saat 10.30'da Çevre Koleji tarafından düzenlenen ve Avrupa Parlamentosu Çevre Komisyonu Başkanı Jo Lienen'e 'Yeşil Küre Ödül'ünün verileceği törene katılacak. Karadenizli iş adamlarıyla bir toplantı yapacak olan Bağış, ardından AK Parti Kadıköy İlçe Teşkilatı Toplantısı'na ve Maltepe'de düzenlenen mitinge katılacak.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'nın Keles ilçesinde saat 14.00'de AK Parti Teşkilatı'nın programına katılacak.

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'da saat 14.00'te partisi tarafından Pasinler ilçesinde düzenlenecek mitingde konuşacak. Akdağ, saat 16.00'da 2. Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Toplantısı'na katılacak.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli'nin Derince ilçesinde saat 09.00'da mahalle muhtarlarıyla bir araya gelecek. Saat 14.30'da partisinin seçim koordinasyon merkezinin açılışını yapacak olan Ergün, saat 19.30'da Başiskele ilçesinde AK Parti'ye katılım törenine katılacak. Ergün, saat 21.00'de Emex Otel'de, "Ortadoğu'daki Gelişmelerin Türk Sanayi ve Ticaretine Etkileri" başlıklı konferansa iştirak edecek.

- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Antalya'daki seçim çalışmalarına Kaş ilçesinde devam edecek.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir'de saat 09.00'da Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ile birlikte Mask Müzesi'ni ziyaret edecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 08.30'da İstanbul'dan Adıyaman'a hareket edecek. Kahta ilçesini ziyaretinin ardından gideceği Batman'da saat 14.00'te partisince düzenlenen mitingde konuşacak olan Kılıçdaroğlu, saat 15.30'da Silopi ilçesinde vatandaşlara hitap edecek. Buradan Gaziantep'e gidecek olan CHP lideri, saat 17.00'de partisinin mitinginde halka seslenecek.

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, saat 15.00'te Kırşehir'de, saat 17.00'de Yozgat'ta partisinin düzenlediği mitingde halka hitap edecek.

- Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, saat 12.00'da partisinin Gölbaşı İlçe Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyecek, saat 20.00'da partisinin Ankara İl Başkanlığı'nın seçim çalışmaları kapsamında Çubuk Meydanı'nda düzenlediği Birlik Şöleni'ne katılacak.

- HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Karabük'te saat 17.30'da partisince düzenlenen mitingde halka hitap edecek.

- Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Ankara'da saat 13.15'de seçim otobüsüyle şehir turu atacak.

- DP Genel Başkan Yardımcısı Bünyamin Altunelli, DP İstanbul İl Başkanlığı'nda saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

- Eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılacağı toplantıda İzmir ile ilgili projelerini açıklayacak. Bolçova ilçesindeki Kaya Termal Otel Convention Center'de '35 proje, 35 milyar dolar yatırım ve 50 bin İzmirli'ye istihdam sağlayacak' projelerin tanıtılacağı basın toplantısı,10.30'da gerçekleştirilecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), saat 10.00'da Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak.

- YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Erzurum'da saat 15.30'da, 2. Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Toplantısı'na katılacak.

- Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından Ankara Kalkınma Ajansı ve İGEME işbirliğiyle düzenlenen "Çin Pazarına Giriş ve İhracatta Devlet Yardımları" konulu seminer, saat 14.30'da ASO'da yapılacak.

- Ankara Kulübü tarafından düzenlenen "Dericizade Koleksiyonundan Ankara Fotoğrafları Sergisi", saat 18.00'da Abidinpaşa Köşkü'nde açılacak.

- Disney karakterleri, saat 14.00'da Gordion AVM'de Ankaralı çocuklarla buluşacak.

- TEKGIDA-İŞ Sendikası üyeleri, saat 09.30'da Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen TEKEL işçilerinin davası öncesi basın açıklaması yapacak.

- Gazi Üniversitesi 2011-2011 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni, saat 19.00'da Gazi Üniversitesi Spor Tesisleri Rektörlük Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek.

- HAS Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından saat 12.00'da Halk Bankası Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapılacak.

- BDP Ankara İl Başkanlığı üyeleri, saat 12.00'da 'Büyük Anadolu Yürüyüşü Gölbaşı Direnişçileri'ne destek vermek üzere Gölbaşı'na gidecek.

- "Yükleme İskelesi Yangın Önleme ve Yangınla Mücadele Sistemlerinin Rehabilitasyonu İşi" ihalesi, saat 14.00'da BOTAŞ Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek.

- Türkiye Perakendeciler Federasyonu ve Retail Türkiye işbirliğiyle gerçekleştirilecek 'Akdeniz Perakendecilik Konferansı' saat 09.30'da Divan Talya Otel'de başlıyor.

- Mamak Barınma Hakkı Bürosu üyeleri, saat 11.00'da Mamak Belediyesi önünde

basın açıklaması yapacak.

- TOKİ'nin İstanbul Hadımköy'deki konutlar için kura çekimi, Cemal Kamacı Spor Kompleksi'nde saat 10.00'da gerçekleştirilecek.

- İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdlde partisinin mitinginde halka seslenürlüğü ile Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde saat 10.30'da, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde de saat 11.30'da basın toplantısı düzenlenecek.

- Türkiye Turing Otomobil Kurumu (TTOK), Yeşil Ev-Sultanahmet'te saat 10.30'da TTOK Genel Sekreterliği'ni sürdüren Yargıtay Onursal Genel Sekreteri Dr. Uğur İbrahimhakkıoğlu hakkında basında yer alan haberlere ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

- Antalya'da düzenlenen "Suriye'de Değişim Konferansı"nın katılımcıları, saat 10.00'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Petkim'in ve sivil toplum kuruluşlarının desteklediği 'Plastik Atıkların Enerjiye Dönüşümü' kampanyasının ilk lansman toplantısı, saat 11.00'da Petkim Tesisleri içinde yer alan Gazi İlköğretim Okulu'nda yapılacak.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------------

- A Milli Futbol Takımı, 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki altıncı maçında Belçika ile karşılaşacak. Belçika'nın Brüksel şehrindeki Roi Baudouin Stadı'nda oynanacak maç TSİ 21.45'te başlayacak.

- Beşiktaş Kulübü'nün eski başkanlarından Mehmet Üstünkaya, ölümünün 11. yılında saat 10.00'da Aşiyan Mezarlığı'ndaki kabri başında yapılacak törenle anılacak.

- Beko Basketbol Ligi final serisine adını yazdıran Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Cafe Crown takımlarının antrenör ve oyuncuları, saat 11.00'de Ataköy Sheraton Otel'de düzenlenecek basın toplantısında bir araya gelecek.

- Kulüplerin transfer çalışmaları takip ediliyor.

- Medical Park Antalyaspor, saat 13.30'da Bucaspor'dan Musa Aydın ile sözleşme imzalayacak.

İHA

03 Haziran Cuma 2011

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya ve Samsun mitinglerinde halka hitap edecek. (14.30 -17.30)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'dan Adıyaman'a geçecek. Kılıçdaroğlu, sırasıyla Kahta, Batman, Silopi ve Gaziantep'te miting düzenleyecek ve Gaziantep'te gazetecilerle bir araya gelecek. (08.30-11.00-14.00-15.30-17.00-20.00)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Kırşehir'deki düzenleyeceği mitinge katılacak. Cacabey Cami'nde Cuma namazı kılacak olan Bahçeli, miting öncesinde esnafları ziyaret etmesi bekleniyor. Bahçeli daha sonra Yozgat'a geçecek. (12.00-14.00)

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Ankara'nın Çubuk ilçesinde partisinin düzenlediği birlik şölenine katılacak. (20.00)

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Ostim Büyük Cami'de kılacağı cuma namazının ardından seçim otobüsüyle Ankara turu yapacak. (13.15)

Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayına ait enflasyon rakamlarını açıklayacak. (10.00)

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Erzurum Atatürk Üniversitesi tarafından organize edilen ''2. Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Toplantısı''na katılacak. (15.30)

Ankara Sanayi Odası'nda ?Çin Pazarına Giriş ve İhracat'ta Devlet Yardımları? konulu seminer düzenlenecek. (14.30)

Aydınlı Grup yönetimi, Pierre Cardin'in global lisans yönetiminde gelinen aşamayı basın toplantısı ile değerlendirecek. (09.30)

?Dünya Medeniyetler Kraliçesi' yarışmasına katılacak güzeller, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'yi Altındağ Tarihi Kabakçı Konağı'nda ziyaret edecek. (17.30)

İnsan Hakları Derneği tarafından 2010 yılı insan hakları hak ihlalleri raporu ve bilançosu genel merkez binasında açıklanacak. (11.00)

TEKEL işçilerinin yaptıkları eylem nedeniyle, 111 sendikacı hakkında açılan davanın ilk duruşması Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (09.30)

BDP'nin desteklediği Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku bağımsız milletvekili adayları Gündoğdu Meydanı'nda miting düzenleyecek. (16.00)

Mamak Barınma Hakkı Bürosu'na üye Mamaklı vatandaşlar kentsel dönüşüm projesiyle ilgili olarak Derbent İlköğretim Okulu önünden Mamak Belediyesi'ne yürüyecek. (11.00/11.30)

Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin Gemlik'e taşınmasına tepki gösteren öğrenciler, rektörlük binasının önünde toplanıp protesto gösterisi yapacak. (12.00)

Bursa Makine Mühendisleri Odası, Coca Cola Fabrikası'nda meydana gelen patlamaya ilişkin raporu açıklayacak. (13.00)

İzmir Küçük Millet Meclisi toplanıyor. Toplantıya, AK Parti, CHP ve bağımsız milletvekili adayları katılacak. Toplantıda, genel seçimler ele alınacak. (10.00)

Şair ve yazar Nazım Hikmet, ölümünün 48. yıl dönümünde Rusya'nın başkenti Moskova'daki mezarı başında anılacak.

SPOR

EURO2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri grup eleme maçında Türkiye, Belçika ile Brüksel'de karşı karşıya gelecek. (21.45)

Beko Basketbol Ligi play-off final serisinin ilk maçında karşı karşıya gelecek olan Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Cafe Crown'un teknik ekip ve kaptanları ortak basın toplantısında bir araya gelecek. (10.30)

CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber