Vali'nin makam otomobili kaçak çıkınca devlet el koydu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2011 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, makam aracı olarak kullanılan 20 FN 202 plakalı otomobilin kaçak olduğunun, Gümrük Müsteşarlığı'nın yurtdışından getirilerek yeni olarak satılan bazı araçlarla ilgili araştırmasında ortaya çıktığını söyledi.Olayda Denizli Valiliği'nin herhangi bir kusuru olmadığını ifade eden Erkmen, "2005 yılında Vakıflar Bankası tarafından sıfır araç diye acenteden alınan ve banka tarafından hibe edilen Mercedes marka otomobilin de bu kapsamda olduğu anlaşıldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla İzmir Gümrük Başmüdürlüğü'ne teslim edilmesi, ancak mahkeme sonuçlanıncaya kadar yediemin olarak valiliğimizde muhafaza edilmesi yönünde karar verildi. Dolayısıyla araç, şu anda kullanılmayıp yediemin olarak valiliğimizde muhafaza edilmektedir. İdaremize, kendilerinin de bir kusuru olmamasına rağmen ayıplı mal teslim eden Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğü'ne müracaat edilerek, yeni bir araç talebinde bulunulmuştur." dedi. Vali Erkmen, otomobille ilgili ne idarenin ne de banka yetkililerinin bilgisi olduğunu, bu durumda üzüntü duyduklarını belirtti.


Sahte belgelerle getirilen araçlara yönelik soruşturmanın yankısı sürerken, Denizli Valisi'nin makam aracına kaçak iddiasıyla el konuldu. Söz konusu aracın, 2. el olmasına karşılık yeniymiş gibi getirildiği ortaya çıktı.

Lütfi Kaplan / ANKARA

Gümrük Müsteşarlığı'nın yurt dışından kaçak sokulan otolarla ilgili operasyonuna Denizli Valisi Yavuz Erkmen'in makam otomobili de takıldı. Yavuz Erkmen'in makam aracı olarak kullandığı Mercedes marka otomobile mahkeme kararıyla el konuldu. Makam otosunun Avrupa'da kullanılmış otomobillerin Türkiye'ye kullanılmamış ve yeni oto kapsamında sokulduğu belirlendi. Gümrük Müsteşarlığı'nca başlatılan soruşturmada Etkin Motorlu Taşıtlar Şirketi'nin, 2005 yılında ?kullanılmamış ve yeni' olarak gösterip ithal ettiği araçların yeni olmadığı, Avrupa'da kullanılmış araçların sıfırmış gibi Türkiye'ye sokulduğu tespit edildi.

Denizli Gümrüğü'ne teslim edildi

Soruşturmayı derinleştiren Müsteşarlık, şirketin piyasaya sürdüğü araçları tek tek tespit ederek toplatılması için mahkemeye başvurdu. Bu araçlardan birisinin Denizli Valisi Yavuz Erkmen'in kullandığı 20 FN 202 plakalı Mercedes S 350 L marka otomobil olduğu tespit edildi. İzmir 20. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla söz konusu araç el konularak, Denizli Gümrük Müdürlüğü'ne teslim edildi. Operasyonun, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün, ikinci el araçların sıfır kilometre olarak Türkiye'ye sokulduğunu açıklamasına denk gelmesi dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber