Doktorun kolunu kıran hasta yakınına hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2011 13:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İzmir'de, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli asistan hekimin kolunu, bebeğiyle ilgilenmediği gerekçesiyle kırdığı iddiasıyla yargılanan sanığa 25 ay hapis cezası verildiği bildirildi.

İzmir Tabip Odasından yapılan yazılı açıklamaya göre, 28 Eylül 2010'da Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli asistan hekim Murat G'nin, hasta yakınlarının saldırısına uğramasının ardından açılan dava sonuçlandı.

İzmir 3. Asliye Ceza Mahkemesi, bebeği ile ilgilenmediği gerekçesiyle hekimin kolunu kırmaktan yargılanan sanık Ü.S'ye ?kamu görevlisini kasten yaralama? suçundan toplam 30 ay hapis cezası verdi. Sanığın duruşmadaki iyi hali dikkate alınarak hapis cezası 25 aya indirildi. Cezada erteleme, paraya çevirme ya da hükmün açıklanmasının geri bırakılması uygulaması yapılmadı.

İzmir Tabip Odasının açıklamasında, saldırıya uğrayan sağlık çalışanlarının bu gibi durumlarda sessiz kalmamaları gerektiğini belirtilerek, ?Bu kararın yeni saldırıların caydırılmasında önemli bir köşe taşı olacağı kanısındayız? görüşü ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber