18 Ağustos 2011'den önemli gündem başlıkşarı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2011 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Milli Güvenlik Kurulu, saat 13.30'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gece saatlerinde Ankara Esenboğa Havaalanı'ndan Somali'ye hareket edecek.

Bakanların faaliyetleri

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, saat 11.00'da aralarında Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK'in yer aldığı memur sendikalarının temsilcileri ile bakanlıkta bir araya gelecek.

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 13.00'te Avrupa Birliği Bakanlığı Ortaköy Ofisi'nde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Üyesi ve "Avrupa'ya Hayır Diyebilen Türkiye" adlı kitabın yazarı Cem Kozlu'yu, saat 14.00'te Somali'ye Yardım Konseri Girişimcileri Ajda Pekkan, Etel Sason, Murat Yıldırım ve Necati Akpınar'ı kabul edecek. Bakan Bağış, saat 20.00'de TCDD Fenerbahçe Sosyal Tesisleri'nde, AK Parti Kadıköy İlçe Teşkilatı tarafından verilecek iftar yemeğine, saat

23.55'te Eyüp Ensar Konağı'nda, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları ile sahur sohbetine katılacak.

- Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Karadeniz programı kapsamında Ordu ve Samsun illerini ziyaret edecek. Bakan Eroğlu, Ordu'da bakanlık ve bağlı kuruluşların çalışmalarıyla alakalı il koordinasyon toplantısına katılacak. Ordu programının ardından Samsun'a geçecek olan Bakan Eroğlu, Samsun Valiliği'ni ziyaret edecek, ardından il koordinasyon toplantısına katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK), saat 11.00'da Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

- DSP Genel Başkanı Masum Türker, saat 13.00'da parti genel merkezinde Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen ile görüşecek.

- HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, saat 12.00'da Demokratik Sendikalar Konfederasyonu Başkanı Lütfi Şenocak'ı parti genel merkezinde kabul edecek.

- Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, saat 12.00'da Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay ve beraberindeki heyeti parti genel merkezinde kabul edecek, saat 13.30'da öğretmen adayları ve ailelerini kabul edecek.

- AK Parti Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Şirintepe Mahallesi'nde saat 20.00'de, AK Parti Kağıthane İlçe Teşkilatı tarafından verilecek iftar programına katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Biyogünvenlik Kurulu Başkan Prof. Dr. Hakan Yardımcı, saat 11.00'da Yenimahalle Tarım Kampüsü'nde, kurul çalışmaları ve GDO'lu ürünler ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- Büro Emekçileri Sendikası üyeleri, saat 12.30'da Maliye Bakanlığı önünde basın açıklaması yapacak.

- Ankara Kalkınma Ajansı'nın kurul toplantısı, saat 10.00'da Kalkınma Kurulu Başkanı Mustafa Lale'nin başkanlığında gerçekleştirilecek.

- Şehit Aileleri Federasyonu Başkanvekili İsmail Kılıç, saat 11.00'da son günlerde yaşanan terör saldırıları hakkında basın toplantısı düzenleyecek.

- DİSK-GENEL İş Sendikası, Şişhane Parkı Özgürlük Anıtı önünde saat 12.30'da, Beyoğlu Belediyesi'ndeki işçilerin sendika değişikliğine zorlanmasına ilişkin basın açıklaması düzenleyecek.

- Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi'nde saat 10.30'da basın toplantısı düzenlenecek.

- Antalya Tüp Bebek Merkezi'nde yapılan işlemler sonucu, Özel Vitale Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde dünyaya gelen bir kız bebek, kordon kanı sayesinde Talasemi hastası ağabeyinin iyileşmesine yardımcı olacak. Türkiye'de henüz çok az sayıda merkezde; Akdeniz Bölgesi'nde ise ilk kez uygulanan Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT) yöntemi ile sağlıklı olarak doğan bebek ve ailesi ve doktorları açıklama yapacak.

- Antalya'nın Kepez ilçesinde Olimposgaz'la 5 mahalle doğal gaz ile tanışıyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün katılımıyla saat 20.30'da "Doğal Gazla Tanışma Şenliği" yapılacak.

SPOR GÜNDEMİ

-------------------------

- Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi Play-off turu ilk maçında saat 21.00'de Rusya'nın Alania Vladikavkaz takımı ile karşılaşacak.

- Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi Play-off turu ilk maçında saat 22.00'de deplasmanda İspanya'nın Athletic Bilbao takımı ile karşı karşıya gelecek.

- Bursaspor, UEFA Avrupa Ligi Play-off turu ilk maçında saat 21.00'de Belçika'nın Anderlecht takımı ile kendi sahasında karşılaşacak.

- Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarına Münih yakınlarındaki Bad Gögging bölgesinde bulunan Marc Aurel Oteli'nin sahasında gerçekleştireceği çift antrenmanla sürdürecek. TSİ 11.00'de başlayacak antrenman basına açık, 19.00'da başlayacak antrenman ise basına kapalı gerçekleştirilecek.

- Şike soruşturması kapsamındaki gelişmeler takip ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber