Şehit kızı öğretmenin eğitim projesine destek

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 19 Ağustos 2011 07:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmen olarak ilk görevini Şırnak'ta yapan Serpil Şahin'in Doğu'daki çocuklar için tasarladığı sanat okulu projesine Malatyalı iki işadamından 250 bin TL destek geldi

Henüz 1.5 yaşındayken babası şehit düşen Serpil Şahin, Mehmetçik Vakfı'nın yardımıyla okuyup öğretmen çıkınca ilk tayinini Doğu'ya istedi. Şırnak Cizre'de 6 yıl görev yaptı, Cizreli öğretmen bir gençle evlendi. Şahin'in eşiyle birlikte, Cizreli çocuklar için düşlediği "Sanat okulu" projesine de, kendisi gibi Malatyalı olan işadamları destek verdi. İlk etapta proje için 250 bin lira alan Serpil Öğretmen, gelecek yardımlarla bölge gençlerinin terör tuzağına düşmek yerine sanat faaliyetlerine katılacağı bir kompleks hazırlamayı düşlüyor.

NUH'UN SANAT TUFANI

Eşinin tayini nedeniyle Ankara'ya yerleşmek zorunda kaldığını belirten Serpil Öğretmen, "Cizre'de çocukların oynayacağı bir park, tırmanacağı ağaç bile yok. Her gün şehit veriyoruz ve artık bu sorunun savaşla değil eğitimle çözüleceğini biliyoruz. Bu çocukların başıboş kalmak yerine sanatla kucaklaşacağı bir merkez düşlüyoruz. Görev verilirse eşimle Cizre'de kalmaktan mutluluk duyarız, ben bir fidan dikiyorum toprağa, yeşerip ormana dönüşmesi için yardım bekliyorum" diyor. Türkiye, Cizre'nin eğitim meleği olan şehit kızı Serpil Şahin'in hayat hikâyesini ilk kez SABAH'ın 27 Haziran tarihli manşetiyle öğrenmişti. Askerdeki babası, o 1.5 yaşındayken şehit olan Şahin, "Babam" dediği Mehmetçik Vakfı'nın yardımlarıyla okuyup öğretmen oldu. Tercihlerinde de sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerine yer verdi. 6 yıl önce Cizre'deki Vatan İlköğretim Okulu'na atandı. Öğrencilerine "vatan sevgisi" verebilmek, yanlış yollara yönelmelerini engellemek için çalıştı. Bu amaçla, etüt derslerine kekler ve meyve sularıyla gitti. Köy okullarındaki öğrenciler için yardım topladı. Lösemili bir öğrencisi için evde sınıf ortamı yarattı. Çünkü, bir çocuk bile mutlu olsa, dünyanın değişeceğine inanıyordu. Bu duygularla 6 yıl kaldığı Cizre'de, oralı bir meslektaşına âşık oldu. Nişanlandı, düğünün ardından müzik öğretmeni eşinin görev yeri Ankara'ya gitmek üzere tayin istedi. Ama son bir arzusu daha vardı Cizreli öğrencileri için... Eşiyle birlikte planladığı "Nuh'un Sanat Tufanı" projesi... Şehrin eğitim meleği ve gelini Serpil Öğretmen, bu proje için kolları sıvadı. Siyasiler, işadamları ve bürokratların kapısını çaldı. Müjdeli haber, memleketi Malatya'dan geldi. Malatyalı işadamları Kemal Oğuz ve Nurettin Uğur, okul projesine 250 bin lira katkı yapacaklarının sözünü verdi. Kemal Oğuz, Serpil Öğretmen'le gurur duyduğunu belirterek, "Şimdilik 250 bin lira katkı yapmak istiyoruz. Bu katkıyı daha da artırabiliriz. Kampanya başlasın. Eksik kaldığı takdirde elimizi taşın altına koyarak yardım ederiz. Serpil Öğretmen gibi vatansever Malatyalı hemşerilerimize sahip çıkmak bizlerin görevidir" dedi.

'ÇOCUKLARI KİMSE KANDIRAMAYACAK'

Şahin, projeyi Cizre'de müzik öğretmenliği yapan nişanlım Fırat Yardımcı ile birlikte tasarladığını söyleyerek "Cizre'de çocukların 'yanlış yollara' gitmesinin önüne geçmek istedik. Şehirde sanatsal alanda faaliyet gösteren yer yok. Gençler, keman çalarak, resim yaparak, futbol ya da basketbol oynayarak boş zamanlarını olumlu şekilde değerlendirip, özel yetenek kazanacak. Böylece kandırılıp terör gibi yanlış yollara sürüklenmeyecekler. Her gün gazetelerde okuduğumuz şehit haberleri bizi üzüyor. Sorunları eğitimle aşacağız. Projemizle gençleri Güzel Sanatlar liselerine ve üniversiteye hazırlamak için uğraş vereceğiz. Cizre'de çok fazla yetenekli çocuk var ancak hepsi sönüp gidiyor. Proje gerçekleşir ve eşim de buraya atanırsa, biz de çok sevdiğimiz Cizre'den ayrılmamış oluruz. Evimiz dediğimiz ilçemizde kalmaktan çok mutlu oluruz." diye konuştu.

Nurdeniz ERKEN / Tahir ÖZÇELİK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber