Kur'an kursları artık mesai dışında da açık

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 01 Eylül 2011 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kur'an kursu eğitimini yaygınlaştırmak isteyen Diyanet İşleri Başkanlığı, geçen yıl başlattığı pilot uygulamanın alanını genişletiyor.

Yeni uygulamada hafta içi mesai saatleri içinde kurslara gelemeyenler artık akşam saatlerinde ve hafta sonları da Kur'an öğrenebilecek. Dönem ve kur esasına dayalı programda kursiyerler, kendi seviyesine uygun eğitimlere katılabilecek. 9 haftanın sonunda değerlendirmeye tabi tutularak bir üst kura geçebilecek. Başarısız olanlar ise aynı kuru tekrar edecek.

Diyanet'in yeni kurs programı, grup eğitimiyle de dikkat çekiyor. Programda, kursiyerler 2'şer ve 4'er saatlik gruplar şeklinde ders alabilecek. Kur'an-ı Kerim okumada yeterliliği olanlar, dinî bilgilerin ağırlıklı olduğu derslere yoğunlaşabilecek. Program, yeni öğretim dönemi itibarıyla İstanbul, İzmir, Ankara, Düzce, Kayseri, Rize, Tekirdağ ve Van'da uygulanacak. Ayrıca müftülüğün uygun göreceği kurslar başta olmak üzere büyükşehir statüsünde olan Adana, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Mersin, Kocaeli, Konya, Samsun ve Sakarya'da da program uygulanacak. Projenin hayata geçirileceği kurslarda, 2011-2012 eğitim-öğretim yılı 19 Eylül'de, diğerlerinde ise 3 Ekim'de başlayacak. Kayıtlar, ekim sonunda bitecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber