Çanakkale ÇOMÜ'ye 10 bin yeni öğrenci/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Eylül 2011 18:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ), 2011-2012 akademik yılı için öğrenci kayıtları başladı. Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nü kazanan ve ilk kaydı yaptıran Buse Aydın'ı kutlayan Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner kendisine çeşitli hediyeler verdi. Profesör maaşı kadar burs verileceği açıklanmasına rağmen ise ilk 100'e giren öğrencilerden ÇOMÜ'yü tercih eden olmadı.Üniversite sınavında ÇOMÜ'yü kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri başladı. Eğitim Fakültesi'nde ilk kaydı İngilizce Öğretmenliği Bölümü'ne yaptıran Buse Aydın (18), ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner tarafından ödüllendirildi. Fabrika işçisi babası Ahmet Aydın ile birlikte Tekirdağ Çerkezköy'den gelerek kaydını yaptıran Buse Aydın, "Çanakkale birinci tercihimdi ve isteyerek geldim. Çalıştım ve kazandım çok mutluyum. İngilizce öğretmeni olmak istiyorum" dedi.

Eğitim Fakültesi'nde ilk kaydı yaptıran Buse Aydın'a çeşitli hediyeler veren ve öğrenim yaşamında başarılar dileyen Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, bu yıl Üniversiteye 10 bin yeni öğrencinin kayıt yaptıracağını açıkladı. Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, yeni kayıt yaptıran öğrenciler ile birlikte öğrenci sayısının 30 bini aşacağını belirterek, "Bu yıl hazırlık bölümüne başladık. Bunu 4 yıl içinde tüm bölümlere kademeli olarak yansıtacağız. Bu da her yıl yaklaşık 7 bin 500 ile 10 bin arasında ilave bir öğrenci yükü getirecek. Dolayısıyla 4 yıl sonunda öğrenci sayısı 40 bini aşmış olacak. Önümüzdeki yıl İletişim Fakültesi devreye girecek. YÖK'te 3 tane de bekleyen fakülte önerimiz var. Onların da devreye girmesiyle birlikte ÇOMÜ tam donanımlı, Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri olarak ülkemiz eğitimine ve bilimine hizmet vermiş olacak" diye konuştu.

Bölümler arasında İngilizce'yi güçlendirmeye çalıştıklarını da belirten Rektör Laçiner, ÇOMÜ'nün şu an itibariyle birçok bölümde ilk 20'de yer aldığını, bunu önce ilk 10'a, ardından da ilk 5'e kadar çekme ümidinde olduklarını söyledi. Üniversite sayısının artmasıyla rekabetin kızıştığına dikkati çeken Laçiner, "Ama hedefimiz ilk beş. Bunu gerçekleştirebilmek için de uluslararası standartlarda eğitim ve İngilizce takviyesi şart görünüyor" dedi.

ÖDÜLE RAĞMEN TERCİH EDEN OLMADI

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın üç yöneticisi, Türkiye genelinde ilk 100'e giren öğrenciler arasında ÇOMÜ'yü tercih edecek ilk üç öğrenciye aylık 3 bin 700 TL burs vereceğini açıklamıştı. Ancak, buna rağmen ilk 100'de yer alan öğrencilerin hiçbiri ÇOMÜ'yü tercih etmedi. Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, profesör maaşı kadar burs vaadinin, üniversitenin isminin duyulması açısından önemli bir rol oynadığını belirterek, "İlk 100 içinden ÇOMÜ'yü tercih eden olmadı. Zaten bizim beklentimiz de çok yüksek değildi. İlk 100'e dönük yurtdışı bursları var. Bizim verdiğimiz rakamın çok daha fazlasını verenler de oldu. Fakat çok başarılı bir tanıtım kampanyası nedeniyle Türkiye'nin dört bir tarafında Üniversitemizin bilinirliği arttı. Bir sevindirici noktada şu; İlk 2 bin 500'den Üniversitemiz fazla öğrenci çekemezdi. Bu yıl ilk 2 bin 500'den 95 öğrenci var. Bu yüksek bir rakam. Vakıf üniversiteleri, ilk 10 binde kazanan herkese çok yüksek burslar veriyor. Biz bu başarıyı o bursları vermeden de temin etmiş olduk. Bu da üniversitemizin kalitesini gösteriyor. Ama başka önemli burslarımız da var. Puanlarını yüksek tutan öğrencilere burs vereceğiz. Öğrencilerimizin çalışma azmini, motivasyonunu arttıracak tarzda o bursları kullanacağız" dedi.ÇOMÜ'ye kayıt yaptıracak öğrencilerin izdiham yaşamaması için her bölüm 9 Eylül tarihine kadar kendi bünyesinde kayıt yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber