8 Eylül 2011'den önemli gündem başlıkları/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2011 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

08 Eylül 2011 Perşembe

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rusya'nın Yaroslavl şehrinde düzenlenen Küresel Politika Forumu'na katılacak. Gül'ün forumda bir konuşma yapması ve Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ile ikili görüşmede bulunması bekleniyor. (08.15)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina'da sırasıyla TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bulgaristan Dışişleri Bakanı Nikolay Mladenov ve Lüksemburg Başbakanı Jean Claude'yi kabul edecek. İki Başbakan, yapacakları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. Başbakan Erdoğan, konuk Başbakan için Başbakanlık Resmi Konutta akşam yemeği verecek. (11.30/14.00/16.00/18.45)

Bulgaristan Dışişleri Bakanı Nikolay Mladenov, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile görüşecek. (11.30)

BYEGM 91. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın himayesinde düzenlenen ?Anadolu Basını Özendirme Yarışması 2010? ödül töreni İstanbul'da Dolmabahçe Başbakanlık Çalışma Ofisinde gerçekleşecek. (17.00)

CHP Parti Meclisi, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında İzmir'de Tarihi Havagazı Fabrikası'nda toplanacak. Kılıçdaroğlu, il ve ilçe belediye başkanları ile toplantı yaptıktan sonra İzmir Fuar Alanı açılış törenine katılacak. (11.30/15.00/18.00)

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, TÜMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sert'i kabul edecek. (15.30)

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Altınpark Anfa'da Uluslar arası Tarım ve Tarım Teknolojileri fuarının açılışına katılacak. (12.00)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bakanlıktaki makamında Avrupa Parlamentosu Üyesi Emine Bozkurt ile İLO Sosyal Sektörler Genel Müdürü Assan Diop'u ayrı ayrı kabul edecek. (10.00/12.00)

Yap-İşlet-Devret modeli ile tek seferde gerçekleştirilecek en büyük projelerden biri olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü için Japon IHI ve ITOCHU firmaları ile imza töreni düzenlenecek. Törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da katılacak. Yıldırım, TCDD ve özel sektör işbirliği ile gerçekleştirilen sektöründe lider firmaları tüketici ile buluşturacak 'Parakende Treni'nin Eskişehir Gar binasındaki açılış törenine katılacak. (10.00/13.00)

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Öz Orman-İş Sendikası ile imzalanacak toplu sözleşme imza törenine katılacak. (11.00)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kuşadası'nda ?Oleatrium-Zeytin ve Zeytin Yağı Tarihi' sergi alanı açılış törenine katılacak. Bakan Günay ayrıca, Paloma Pasha Resort Hotel açılışı ile 80. Uluslararası İzmir Fuarı Açılış Töreni'nde yer alacak. Günay, fuarda Avusturya Standı ile Moritanya Standı'nı ziyaret edecek. (12.00/15.00/18.00/20.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul Grand Cevahir Otel'de STEAM tarafından düzenlenen ?uluslar arası dönüşüm ve enerjide yeni dönem' konulu toplantıya katılacak. (09.00)

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, 'ABD'den Gelen 60 Okutmanla Tanışma Toplantısı'na katılacak. (14.00)

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde basın açıklaması yapılacak. (10.30)

SPOR

Beşiktaş Basketbol Takımı'nın NBA patentli oyuncusu Deron Williams bugün İstanbul'a gelecek. (17.10)

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı yeni sezon ve Galatasaray'la oynayacakları 1. hafta maçını değerlendirdi.

Galatasaray Başkanvekili Ali Dürüst, yeni sezondaki hedeflerini Cihan'a açıkladı.

Spor Psikologu Hakan Metan ve Aile Danışmanı Efkan Yeşildağ 3 Temmuz'dan bu yana futbolda yaşanan şike ve teşvik iddialarının futbolcu, teknik adam ve taraftar üzerindeki etkilerini Cihan'a yorumladı.

Fenerbahçe'nin kaptanlarından Emre Belözoğlu, sponsoru Nike'ın programına katılacak ve basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. (14.00)

Futbolda şike iddiaları ve bu yöndeki soruşturmanın gelişmeleri takip ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber