TÜBA yönetimi istifadan vazgeçti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Eylül 2011 07:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Yücel Kanpolat, geçtiğimiz hafta Tarabya'daki Huber Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le yaptıkları görüşmeye ilişkin izlenimlerini anlatırken, Kanun Hükmündeki Kararname ile yapılan değişikliklerin düzeltilmesi yönünde bir umut ışığı doğduğunu söyledi.Cumhurbaşkanı Gül'e dünyadaki bilim akademilerinin yapısı hakkında örnekler verdiklerini belirten Prof. Canpolat, Huber Köşkü'nden son derece olumlu izlenimlerle ayrıldıklarını vurgulayarak şunları söyledi:

?Sayın Cumhurbaşkanımız bizi can kulağıyla dinledi. Durumu inceledikten sonra bizi yeniden kabul edecek. Görüşmenin ardından İstanbul ve Ankara'daki arkadaşlarımızla ayrı ayrı toplanıp durumu değerlendirdik. Neticede biz bu toplumun bilim insanlarıyız, bu toplumu incitecek bir şey yapmayız. Bizim bu olgunluğu göstermemiz gerekir. Biz bu kararname çıkana kadar dünya bilim kamuoyunda çok iyi bir yerdeydik. Kararname ile birlikte çok gerilere düştük ve şiddetli eleştiriler almaya başladık.?

TÜBA dolayısıyla gündeme gelen eleştirilerin en azından bir kısmının Türkiye aleyhine kullanılma ihtimali olduğunu da hatırlatan Prof. Kanpolat, ?Biz devletimizin emrindeyiz. Şu anda istifa diye bir durum söz konusu değil, devletimize başkaldırmak aklımızın ucundan bile geçmez. Bu sorun çözülse iyi olur diye düşünüyoruz, TÜBA üyeleri de beni destekliyor? dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber