Terör bölgesindeki Emniyet Müdürü'nün protokol merakı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 30 Eylül 2011 07:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatih Altaylı

CANLA başla çalışan, itle kopukla uğraşan, katilin, hırsızın uğursuzun peşine düşen, terör kurşunuyla şehit olan Emniyet mensupları için hepimizin yüreği yanıyor değil mi?

Ne koşullarda çalıştıklannı, meslek gereği en iyi bilenler de herhalde bizleriz. Ama bazen de oyle Emniyet mensuptan çıkıyor ki, "Pes" dedirtiyor insana. İşte bunlardan biri.

Terörün kol gezdiği Guneydoğu'da bir ilimizin, Mardin'in Emniyet Müdürü'nün uğraştığı işlere bakın.

Bir "resmi yazı". Konusu "Prensip Emir".

Mardin Emniyet Müdürü, çok önemli bir konuya eğiliyor.

Bakın ne "emrediyor" Emniyet Muduru Mustafa Akgun:

"...Makamı ziyarete gelen protokole mensup zevat ve kişilerin kullanımına sunuları kırmızı halının personelimiz tarafından da kullanıldığından dolayı oldukça kirlendiği ve çirkin bir görüntü oluşturduğunu müşahede etmekteyim. Bu nedenle makamın saygınlığının araçlarından olan kırmızı hah, personel tarafından hiçbir surette kullanılmayacaktır. ...Emre aykırı davranan personel hakkında disiplin soruşturması açılacağının bilinmesi hususunu rica ederim."

Hadi sadece "kırmızı halı" meselesi olsa iyi. Bakın Emniyet Müdürümüzün bir başka emri:

"...Emniyet Müdürlüğü'ne gelişim ve ayrılışım esnasında yapılacak karşılama ve uğurlama ile ilgili esaslar belirtilmişti. Buna rağmen ilgi sayılı yazılarda belirtilen esaslara başta il emniyet müdür yardımcıları olmak üzere şube müdürleri ve birim amirlerince gerekli hassasiyetin gösterilmediğini müşahede etmekteyim.

Bundan böyle mesai günlerinde Emniyet Müdürlüğü'ne gelişim esnasında günün nöbetçi il emniyet müdür yardımcısı ve özel kalem büro amiri tarafından karşılama yapılarak... Yine senelik izin, geçici görev veya herhangi bir nedenle ilden ayrılışım sırasında havayolu ile yapacağım seyahatler sırasında vekâlet bırakılan il emniyet müdür yardımcısı, günün nöbetçi müdürü, havaalanı şube müdürü ve özel kalem büro amiri tarafından havaalanında uğurlama ve karşılama yapılacaktır. İlçelerimize yapılacak ziyaretlerde ise ilçe emniyet müdürleri varış noktası önünde karşılama yapacak, uğurlamada da aynı hassasiyet gösterilecektir. ...Aksi davranışta bulunanlar hakkında disiplin mevzuatına göre işlem yapılacaktır."

Ve daha pek çok böyle "emir".

Allah aşkına sorarım; Mardin gibi hassas ve önemli bir bölgede bir Emniyet Müdürü bunlarla mı uğraşır!

Her biri kritik görevler yapan yardımcılarını bunlarla mı oyalar' Bu mudur "halka hizmet"!

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber