Eşten zorla para almaya 14 yıl hapis istemi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Eylül 2011 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAMSUN'da, ayrı yaşadığı eşi 26 yaşındaki Elif Ç.'yi sokak ortasında döverek zorla çantasındaki parayı alıp, tehdit ve hakarette bulunduğu suçlamalarıyla tutuksuz yargılanan 34 yaşındaki Erdal Ç. hakkında, cumhuriyet savcısı 14 yıla kadar hapis cezası istedi.

İnşaatlarda elektrikçi olarak çalışan Erdal Ç., geçen yıl Ağustos ayında 'hırsızlık' suçundan girdiği cezaevinden çıktıktan sonra, iddiaya göre evdeki bilgisayarda 9 yıllık eşi Elif Ç.'nin uygunsuz fotoğraflarını buldu ve kendisini aldattığını ileri sürerek kavga etti. Elif Ç., kavganın ardından çocuklarıyla birlikte evi terk edip, boşanma davası açtı. Bir süre sonra da Elif Ç.'yi sokakta gören Erdal Ç. , iddiaya göre genç kadına hakaret edip döverek içinde 450 TL bulunan çantasını zorla alıp gitti. Aynı gün içerisinde Elif Ç.'nin çantasını arkadaşıyla geri gönderdi.

'LÜKS HAYAT İSTEDİĞİ İÇİN HIRSIZLIK YAPTIM'

Ancak yaşadığı olayın ardından polise giden genç kadın Erdal Ç.'den şikayetçi oldu. Gözaltına alınan ve çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Erdal Ç., Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'gasp, hakaret ve tehdit' suçlarından hakim karşısına çıktı. Eşinin kendisine iftira attığını öne süren Erdal Ç. kendini şöyle savundu:

"Ben hırsızlık suçundan cezaevine düştüm. Cezaevinden çıkınca, evdeki bilgisayarda eşimin çıplak ve uygunsuz fotoğrafları ile başka erkeklerle yaptığı görüşmeleri buldum. Bu yüzden kavga ettik. O da 2 çocuğumuzu alıp annesine gitti. Bir hafta sonra kendisini sokakta görünce konuşmak istedim. Aramızda kavga çıktı. Beni aldattığına dair bir şeyler bulurum diye cep telefonunun bulunduğu çantasını istedim. Vermek istemeyince zorla aldım. Telefonu çantasında yoktu. İçinde 235 TL bulunan cüzdanı vardı. Onu da daha sonra kendisine gönderdim. Bir kuruş parasını almış değilim. Buna rağmen parasını da yargılama aşamasında geri verdim. Lüks hayat isteği olan bir kişiydi. Ona daha iyi bakabilmek için hırsızlık yapmıştım."

Duruşmaya katılan Elif Ç. ise Samsun 2'nci Aile Mahkemesi'nde boşanma davalarının devam ettiğini belirterek, sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. Evlilikleri süresince eşinin kendisini bir çok kez dövdüğünü ileri süren genç kadın şöyle dedi:

"Çocuklarım için onun her hatasını affettim. Ama bu kez kendisini affetmeyeceğim. Çantamda 450 TL vardı. Eve giderken önümü kesip zorla çantamı aldı. Bana hakaret edip tehditler savurdu. Çantamı geri gönderdi ama 215 TL'yi almıştı. O cezaevindeyken kendisini aldatmadım. Şikayetçiyim."

Cumhuriyet savcısı, sanığın eşini tehdit edip hakaretlerde bulunduğunu ve çantasını da zorla aldığını belirterek toplam 14 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme sanık avukatının savunmasını hazırlaması için ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber