Atalay'dan 'köstebek' iddiasına yanıt/ Video

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 12 Ekim 2011 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''Deniz Feneri e.V. davasında köstebek dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay'' şeklindeki açıklamasına canlı yayında yanıt verdi. Atalay, koruma müdürünün Kırıkkale Belediye Başkanı'nı aradığı iddiası ile ilgili olarak ''Makamımdan telefon edilmesi normal'' dedi.

NTV canlı yayınına katılan Atalay, Nilgün Balkaç'ın sorularına şu cevapları verdi:

DAVA AÇACAĞIZ

Yaklaşık 1 ay Önce başbakanımız bu konuyu açıklamıştı. Kendi onuruna düşkün olmayanlar başkalarının onuruyla çabuk oynarlar. Zerre kadar bir insanlık yok. Hiçbir şeyi ispatlamadan insanları böyle suçlamak ana muhalefet liderine yakışmaz. Bu bir acizliktir. Burada söylediği her şey bir kurgudur, yalandır iftiradır. Biz çok açık yaşayan insanlarız. Biz maaşımızla yaşarız, her şeyimiz ortada. Hukuk yolunu kullanacağız, dava açacağız

Türkiye böyle bir ana muhalefet partisi liderine layık değil. Türkiye'nin ciddi sorunları var. Türkiye büyük düşünen bir ülke böyle bir lideri hak etmiyor.

MAKAMIMDAN TELEFON EDİLMESİ NORMAL

Bir belediye başkanına benim oradan telefon edilmesi çok normal bir şey. Makamımdan telefon edilmesi çok normal .Telefonda ne denilmiş bunu genel başkana sorun. Bu telefonlarda kim kime ne demiş açıklasın. 2 sene önce kimin konuştuğu bile belli değil, arkadaşlar hatırlamıyor bile? Böyle şeyleri peş peşe sıralamak be hüküm sürmek bir acizliktir. Savcılık zaten çağırdı dinledi. İsmi geçen kişiler zaten dava kapsamında ifade verdiler. Benim şahsımla ilgili bir şey yok. İki sene önce ne konuşulduğunu koruma müdürüm hatırlamıyor. Bir genel başkan bir bakanı asılsız iddialarla suçluyorBir kitap öne sürdü. Son dernekler mevzuatı. Kamu görevlileri için bir kaynak bir kitap hazırlanmış. Bunu İçişleri Bakanlığı'ndan uzmanlar hazırlamış. Deniz Feneri Derneği de katkı sağlamış ki benim dönemim de değildi. 2006'da olmuş

Asıl amaç şu; Asıl amaç yürütülen soruşturmayla Ak Parti arasında irtibat kurulmak isteniyor

Ak Parti'NİN DAVANIN ÜSTÜNÜ KAPATMAK İSTEDİĞİ İDDİASI

Bu bir dava değil, bir soruşturma. Neden 3 savcı 3 yıldır bu davayı neden sonuçlandırmıyor diye sormak lazım. Adalet Bakanı'mın bana verdiği bilgi; Almanya makamından izin çıktığı an Almanya'ya gönderilmiş. Soruşturma neden iddianamaye dönüştürülmedi bunun üzerinde dursunlar. Bu soruşturmayı şimdiye kadar bitirmeleri lazımdı. Herhalde savcılar iddianameyi oluşturacak bilgiye ulaşamadı

BENİMLE İLGİLİ HİÇBİR ŞEY YOK

Bizi ilgilendiren şu: Şu tür kanaatleri asla kabul etmeyiz. Hükümetin, idarenin bu soruşturmayı engellemesi mümkün değil. Bunu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Bu haksızlık. Benimle ilgili hiçbir şey yok. İnsani ve adalet duygularıyla ilgili çok büyük bir sorun var. Biz Ak Parti olarak bu insanı boyutlarda veremeyeceğimiz bir hesap yok. Sayın Genel Başkan daha kendi partisinin hesabını verememiştir. Biz olanca hassasiyetimiz gösterdik veremeyecek hesabımız yok.

ARAMA YAPILACAĞINI KİMDEN ÖĞRENDİ İDDİASI

Lütfen elinde ne varsa açıklasın, hiç çekinmesin hemen açıklasın bu çağrıyı yapıyorum. Ayrıca bu tür şeylerde bizim bir bilgimiz olmaz.

Zaten verilen o tarihler falan da yanlış. Zaten soruşturmada çıkacaktır.

NE ZAMAN DAVA AÇACAKSINIZ?

Bilemiyorum avukat arkadaşlar inceliyorlar. Konuşma metinleri inceleniyor onlar karar verecek tarihine.

?KARAYILAN YAKALANDI BIRAKILDI? İDDİASI

Ben o konuda şu anda bir yakın bilgi içinde değilim. Yakalandığı ile ilgili bende bir bilgi yok.

MİT-PKK GÖRÜŞMESİ

Biz hükümet olarak bu konuda çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Ön plana güvenlik ile ilgili konular geçti. Saldırılar, tuzaklar oldu. Güvenlikle ilgili hiçbir boşluğumuz olmayacak. Operasyonlarımız sürecek.

Bizim sınır ötesi operasyonumuz sürüyor sürecek. Gerekirse kara harekatı da olur. Şu zaman bu şu zaman bu olur demiyorum. Bu konuların nihai çözümü için uygun bir zamandır diyoruz. Seçim sonrası güçlü iktidar, her şey rahat konuşuluyor.

Bu sorunun çözümü için üzerine gideceğiz, çok yönlü bakışımızı sürdürüyoruz. Sadece bu konu için ayrıca çalışan bir ekibimiz var. Çok ciddi bir uyum içinde çalışmalarını sürdürülüyor. Diğer adımlar atılma zamanı geldiğinde sizlerle paylaşılır. Biz diğer boyutları bütün derinliğiyle çalışıyoruz.

ÖCALAN EV HAPSİ

Böyle bir şey hiç gündemimizde yok.

MAHMUR KAMPI'NIN KAPATILMASI

Kuzey Irak terör üssü olmaktan çıkacak. Şu an ki operasyonlar daha nitelikle operasyonlar var. Terör örgütünün telaşının ir sebebi de bu

KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİ ÜZERİNE NELER HİSSETTİNİZ

Kendimi rahat hissettim ve hepsinin cevabı var.. Ben çok rahatım.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber