Başbakan, makam kadrosunu kendi isteğine göre oluşturacak

Haber Giriş : 03 Kasım 2011 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

661 sayılı KHK'da konuyla ilgili olarak yer alan hüküm şu şekildedir:

MADDE 39- 3056 sayılı Kanuna aşağıdaki ek maddeler eklenmiştir.

EK MADDE 12- Ekli (1) sayılı listede yer alan kadrolar iptal edilerek 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (I) sayılı cetvelin Başbakanlığa ait bölümünden çıkarılmış ve ekli (2) sayılı listede yer alan kadrolar ihdas edilerek aynı cetvelin Başbakanlığa ait bölümüne eklenmiştir.

190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (I) sayılı cetvelin Başbakanlığa ait bölümünde yer alan boş ve dolu ?Uzman? ve ?Uzman Yardımcısı? kadrolarının unvanı ?Başbakanlık Uzmanı? ve ?Başbakanlık Uzman Yardımcısı? şeklinde değiştirilmiştir.

190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli cetvellerde yer alan unvanlar çerçevesinde Başbakanın makam hizmetleri için ihtiyaç duyulan kadroları ihdas etmeye Başbakan yetkilidir. İhdas edilen bu kadrolar başka bir işleme gerek kalmaksızın anılan Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (I) sayılı cetvelin Başbakanlığa ait bölümüne eklenmiş sayılır. Bu kadrolara 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesindeki genel şartları taşıyanlar arasından diğer mevzuattaki sınırlamalara tabi olmaksızın Başbakan tarafından atama yapılabilir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber