Usta öğreticilerinden eylem

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2011 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halk eğitimi merkezlerinde çalışan ücretli usta öğreticileri, mağduriyetlerine dikkati çekmek amacıyla Nasreddin Hoca kostümlü eylem yaptı.

Abdi İpekçi Parkı'nda halaylarla başlayan eylemde daha sonra basın açıklaması yapıldı. Grup adına açıklamayı okuyan Afyon Halk Eğitimi Merkezi usta öğreticisi Zeynep Akdede, Türkiye'nin dörtbir yanından geldiklerini vurguladı.

Çalışan usta öğreticilerin iş imkanlarının amirlerinin keyfiyetinden alınarak daha adil, insanca bir yapıya kavuşturulması gerektiğini söyleyen Akdede, ''Müdürlerin tanıdıklarını işe almak ya da hoşlanmadığı usta öğreticiyi işten atmak için bu kadar kolay hareket etmeleri, vicdanları rahatsız etmektedir. Hizmet yılı, diploma üstünlüğü, başka bir kurumda çalışılıp çalışılmadığı gibi kesin prensipler konularak işe alımlar gerçekleştirilip denetimler yapılmalıdır'' dedi.

Önlisans ve lise mezunları usta öğreticilere eğitim seviyeleri ve çalıştıkları süreler gözönünde bulundurularak çalıştıkları halk eğitimi merkezlerinde kadro tahsis edilmesi gerektiğinin altını çizen Akdede, ihtiyaç fazlası durumunda ise diğer kurumlara kadrolu olarak yerleştirilmesi gerektiğini savundu.

Kendilerinden kaynaklanmayan primleri fazlasıyla ödemiş olmalarına rağmen idarenin kusurundan kaynaklı olarak kendilerinden esirgenen hakların iade edilmesini istediklerini belirten Akdede, ''Türkiye geneli 2006 yılında 11 bin 624 olan halk eğitimi usta öğreticilerinin emeklerinin karşılığı olan kadrolarımızı hükümetimizden talep ediyoruz'' diye konuştu.

Üzerinde ''usta öğreticiler kadro istiyor'' yazılı balonlar taşıyan grup, daha sonra balonları havaya bıraktı. Eyleme katılanlara usta öğreticilerin hazırladığı yöresel ürünler ikram edildi.

Açıklamanın ardından, Nasreddin Hoca kostümlü bir usta öğretici, Akşehir'den buraya hak arayan halk eğitimi çalışanlarına destek için geldiğini belirtti. Nasreddin Hoca, ''Biz daha önce kardeşlik aşılamıştık. İnşallah şimdi de kadro aşılarız'' ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber