Tavas kaymakamından duygulandıran kapanya...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Mayıs 2005 01:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tavas İlçe, belde ve köylerinde annesini ya da babasını veya her ikisini birlikte kaybetmiş fakir ve kimsesiz öğrencileri "Yalnız Değilsin Yavrum! Bir Dilek Tut Gerçek Olsun" kampanyası düzenleyen Kaymakam Ümit, 141 ilköğretim okulu öğrencisine 15 soruluk birer anket gönderdi. Gönderilen bu ankette en önemli soru,

"Bugüne kadar sahip olmak isteyip de parasal imkansızlık dolayısıyla bir türlü sahip olamadığınız 'Keşke şöyle bir eşyam (Örneğin oyuncağım) diye düşündüğünüz bir ihtiyacınız varmı? Varsa en çok sahip olmak istediğiniz üç tanesini sıralayınız" oldu.

Anket sorularına cevap veren öğrencilere sürpriz yapmak isteyen Kaymakam Ümit, Tavas'ta ki esnaf ve işadamları ile yardımsever vatandaşlarla yaptığı toplantıda öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmek için yardım kampanyası düzenledi. Kurulan komisyon sonunda Tavas'lı hayırseverler kısa sürede 35 milyarlık nakdi ve ayni yardım topladı.

Kaymakam Ahmet Ümit'in hukukçu eşi Şengül Ümit de kampanyaya destek vererek büyük gayret sarfetti. Kaymakam Ahmet Ümit, 141 öğrenciyi Tavas merkezde toplayarak en çok kavuşmak istedikleri hediyeleri verince öğrenciler mutluluktan havaya uçtu.

Hediyelerin dağıtıldığı öğrencilerden en ilginç istekte bulunan Kozlar Köyü İlköğretim Okulu'nda okuyan 11 yaşındaki Teslime Memi ile Vakıf Köyü İlköğretim Okulu'nda okuyan Fatma Urcan ve Aksoy idi. Babalarını trafik kazalarında kaybeden anne ve dedeleriyle birlikte kalan küçük kızlar kaymakama gönderdikleri anket cevaplarında "Zeytin yemek istiyorum", "Yaş pasta yemek istiyorum, bilgisayar istiyorum" diyordu.

Annesi ve dedesi tütün tarlalarında çalışarak geçimini sağlamaya çalışan öğrencilerden Teslime Memi'nin haftalık 2 YTL harçlık aldığı ve evde kahvaltı yapamadığı öğrenildi. Anketteki bilgi üzerine Teslime Memi'nin ailesine her ay gıda yardımı yapılması kararlaştırıılırken, Teslime'ye bilgisayar ve bisiklet hediye edildi ve her ay 50 YTL'lik burs verileceğine dair karar kendilerine iletildi. Teslime öğretmen olmak isteğini dile getirdi.

Kaymakam Ahmet Ümit ve eşi Şengül Ümit Vakıf Köyü'ne giderek Fatma Aksoy'a yaş pasta hediye etti. Kaymakam Ahmet Ümit ve eşi Şengül Ümit Fatma Aksoy'a hediye ettiği bilgisayarın başında Fatma Aksoy'a nasihatlerde bulundu ve çok duygulanarak kendi kullandığı bilgisayar masasının Fatma Aksoy'a verilmesi talimatını verdi.

Kaymakam Ahmet Ümit öğrencilerin hayalini kurdukları isteklerini büyük bölümünün karşılandığını belirtirken, öğrencilerin ve vatandaşların daima hizmetinde olduğunu söyledi.

Haberi Gönderen: x_kara_x

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber