Savcıların adliyedeki bilgisayarını çaldılar

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 14 Aralık 2011 08:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Adalet Sarayı şok hırsızlıkla sarsıldı. İçinde önemli soruşturmalar bulunan 4 savcıya ait bilgisayarlar çalındı. Soruşturma üzerine 6 bilgisayarın da önceden çalındığı ortaya çıktı.

Ankara Adalet Sarayı, akıllara ziyan bir hırsızlığa sahne oldu. Birçok önemli soruşturma ve dosyanın kayıtlı olduğu dört savcıya ait dört bilgisayar çalındı. Konu Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturulurken daha önce de 6 bilgisayarın çalındığı ortaya çıktı. En son yapılan bilgisayar hırsızlığı üzerine harekete geçen savcılık, teknik ekiplere olayla ilgili inceleme yaptırdı. Yapılan incelemelerde kapılarda zorlama olmadığı görüldü ve kapılardan parlak izi alındı. Kapıların zorlanmadan açılması ise odacıları zan altında bıraktı. Olay üzerine yedek anahtarların bulunduğu odacıların ifadesine başvuruldu. Odacılar ise bilgisayarların çalınmasıyla ilgililerinin olmadığını bildirdi.

Savcılık koridorlara kamera koyacak

Çalınan bilgisayarlarda önemli soruşturmalarla ilgili delillerin de kayıtlı olduğu öğrenilirken beşinci katta görevli Savcı Ali İhsan Ersürmeli'yle aynı odada yer alan Savcı İsmail İlhan'ın bilgisayarının çalınmaması dikkat çekti. Odalarda başka hiçbir değerli eşyayı almayan hırsızlar sadece belirledikleri savcıların bilgisayarlarını çalmakla yetindi. 5. katta görevli savcılardan Bora Coşar, İsmail Kırışık, Mehmet Cihan Kısa ve Ali İhsan Ersürmeli'nin bilgisayarlarının belli aralıklarla çalınması kafalarda soru işareti bırakırken daha öncesinde de önemli soruşturmalara bakan savcıların bilgisayarlarının ortadan kaybolduğu ortaya çıktı. Soruşturmanın gizliliği açısından 6 savcının isimleri verilmezken savcıların soruşturma bilgilerini, kullandıkları bilgisayarlara aktardıkları öğrenildi. Piyasa değeri 100 lira bile olmayan bilgisayarların içindeki önemli bilgiler için çalınmış olma ihtimali üzerinde duruluyor. Savcılık soruşturmasını bu yönde yürütüyor. MUSTAFA TÜRK ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber