Sayın Fatma Şahin hangi sorulara cevabı lütfeder!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı 2012 yılında 3 kez manşet haberimize konu oldu. Son olarak dün bir kez daha habere konu oldu. İddia şuydu: Milletin parasının bankalara yatırılması karşılığında genel müdürlere lüks makam aracı kiralanmıştı. Üstelik bu bir iddia değildi. Bakan, kendi kendine, soru önergesine verdiği cevapta itiraf etmişti. Ancak Sayın Bakan açıklama yapmamakta ısrar etmektedir. Acaba sayın bakan hangi konularda açıklama yapmayı lütfeder.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının memurlar.net'e gönderdiği açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Şubat 2012 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

27 Ocak 2012 tarihinde, SYDV ilanlarında yaşanan sıkıntıyı paylaşmıştık. SYDV'ler ilanları sık sık memurlar.net'e göndermesine rağmen çoğu ilana yeterli başvuru olmuyor. Bu konuda, Bakanlığın merkezi bir düzenleme yapmasının yararlı olacağını belirtmiştik.

2 Şubat 2012 tarihinde ise, Sayın bakanın 3 bin aile danışmanı alımına dair açıklamasını haber konusu etmiştik. Kendisi Ekim 2011'de, 3 bin aile danışmanının Mart 2012'de göreve başlayacağını belirtmişti.

Bilgi almak için Sayın Bakanın hem özel kalem müdürünü hem de basın danışmanını aradık. Sonuç sadece kibir... Özel kalem müdürüne dahi ulaşamadık. Özel kalem müdür yardımcısı notumuzu bildireceğini söyledi. Hala arayan yok.

Şimdi ise promosyon parasının usulsüz kullanımı söz konusu... Sayın Bakan bir soru önergesine verdiği cevapta açık açık 13 adet kiralık aracın banka promosyonu ile alındığını belirtmektedir. Yani fakir fukaraya dağıtılması için bu kuruma verilen paraların bankaya yatırılması karşılığında, makam aracı alınmıştır. Makam aracı alımı sadece işin itiraf kısmı sanıyoruz. Zira bu Bakanlığa fakir fukaraya dağıtılması için verilen para çok büyük olup, eğer bu paranın kullanımı konusunda 13 araç alınmış ise bu çok az olur. Bakanlığın, fakir fukaranın parasının bankaya yatırılması karşılığında ne alındığını, bunun ne kadarının kamu yararına (fakir fukaraya) ne kadarının bürokratların keyfine kullanıldığını açıklaması gerekmektedir. Bir örnek verelim: 14 Şubat'ta haberlere konu olan 1000 liralık kahvaltı parası da buradan mı karşılandı acaba? Bakanlığın bir cevabı var mıdır...

Sayın Bakan bu haberi okuduğu için bir şeyin altını çizmek istiyoruz. Soru önergesinde, Sayın bakana "banka promosyonu" sorulmamıştır. Cevabı hazırlayan bürokratlar banka promosyonunu itiraf etmiştir. Dolaysıyla Sayın Bakan dışarıda bir şeyler aramak yerine içerindeki brütüslere bakmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber