Vergi borcundan devletin kasasına 14,5 milyar lira girdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2012 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Şinasi Candan, vergi borç yapılandırmasından devletin kasasına 14,5 milyar lira girdiğini açıkladı. Borç yapılandırmasına giren mükelleflere uyarıda bulunan Candan, bir takvim yılı içinde iki taksiti üst üste ödemeyenlerin haklarının yandığını belirtti.

Cihan TV Network üzerinden yerel kanallarda canlı yayınlanan Anadolu'da Sabah programının Başkent Konukları bölümüne katılan Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Şinasi Candan, vergi borçlarının taksitlendirilmesiyle ilgili değerlendirmeler yaptı. 5 milyon 200 bin vatandaşın bu kanundan yararlandığını ve 6 milyonun üzerinde borç dosyasının yapılandırıldığını kaydeden Candan, özetle şu bilgileri verdi:

?39 milyar 500 milyon lira borç takside bağlandı. Takside bağlanan bu miktardan ocak sonu itibariyle 14 milyar 500 milyon lira civarında tahsilat yapıldı. Geçmiş yıllardaki çalışmalara göre önemli bir rakam. Tahsilat rakamlarına bakıldığında 14,5 milyar lira önemli bir gelir.?

Ödemelerin devam ettiğini kaydeden Candan, 6-9-12-18 aylık taksitler bulunduğunu ikişer aylık atlamalı taksitlere mükelleflerin uyması gerektiğini kaydetti. Kanunun verdiği zorunluluk çerçevesinde yapılandırmanın devam etmesi için her takvim yılı içinde 2 taksiti atlatmamak gerektiğini ifade eden Candan, bu kuralı ihlal eden vatandaşların yapılandırmasında bozulma olacağını vurguladı.

ÇOCUKLAR FİŞ KONUSUNDA DAHA BİLİNÇLİ

Vergi Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler çerçevesinde vergi ödeminin önemini anlatacaklarını söyleyen Şinasi Candan, Türkiye'nin geleceği olan öğrencilere okullarda ziyaretler yapılacağını ve hediyeler verileceğini dile getirdi. Candan, ?Onların duyarlılığı daha fazla. Çocuklarımız doğal halleriyle daha duyarlılar. Ebeveynleri ikna etme noktasında daha etkili oluyor. Anne babaya çocuğun baba fişini niye almadın dediğinde bizden daha fazla oluyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber