Şehit polisler için hüzünlü tören/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2012 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cudi Dağı'ndaki çatışmada şehit olan 6 polis memuru Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi. İçişleri Bakanı Şahin: "Görev süreleri bitmişti, gönüllü olarak oradaydılar"

Şırnak sınırları içindeki Cudi Dağı'nda, terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan polis memurları Kadir Can, Cihat Akkaya, Recep Topaloğlu, Arif Mamış, Selim Arslan ve Mustafa Erdoğan'ın cenazeleri, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda yapılan otopsinin ardından Vali Ünal Erkan Helikopter Alanı'na getirildi. Buradaki törene, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile bazı şehit yakınları katıldı. Şehit polislerin barış ve huzur için görev yaptıklarını dile getiren İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin şunları söyledi: "Arkadaşlarımız devlet için barış ve huzur için görev yaptıkları sırada karşılaştıkları bir duruma müdahale sırasında şehit olmuşlardır. Onlar barış ve huzur için görev yaptılar. Görev süreleri dolduğu halde gönüllü olarak bu görevlerini halkın huzuru için devam ettirdiler. Onlar şimdi şehit oldular ve makamların en yükseğindeler. Biz kimseleri sevindirmeyecek kadar başımız dik olarak duracağız"

ANNENİN FERYADI

Tabutlar kaldırılırken şehit Mustafa Erdoğan'ın annesi Şahide Erdoğan, oturduğu yerden kalkarak oğlunun tabutunun bulunduğu alana yöneldi. Bir süre oğlunun tabutunu arayan şehit annesi, tabutu bulduktan sonra gözyaşları içinde sarıldı. Acılı annenin, 'Oğlum sana nasıl kıydılar' sözleri alanda bulunanları gözyaşlarına boğdu.

#Sayfa#

'Nice Mustafalar var bizde'

Şehit Mustafa Erdoğan'ın (23) İstanbul'da yunus olarak görev yaparken kendi isteğiyle özel harekata geçerek gönüllü olarak Şırnak'a gittiği ve 1 yıldır burada görev yaptığı belirlendi. Polislikten emekli olan baba Ramazan Erdoğan, oğlunun şehit olduğu haberini, ziyarete geldiği memleketi Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesindeki büyük oğlu Muhammet Erdoğan'ın evinde aldı. Acılı baba, oğlunu almak için Diyarbakır'a gitti. Amca Hasan Erdoğan, yeğenini en son 6 ay önce gördüğünü anlatarak, "Son zamanlarda telefonla aradık ama cevap alamadık. Ona 'Gitme, oralar çok tehlikeli' dedim ama bana 'Yok amca bu mesleği çok seviyorum' dedi" diye konuştu. Kuzeni Serkan Erdoğan ise "Nice Mustafalar var bizde, her zaman da olacak. Ben de orada askerliğimi yaptım. Biz ailece, bu teşkilatın, Türkiye'nin ekmeğini yedik. Vatana ihanet etmedik, etmeyeceğiz de. İnşallah bunun da sonu gelecek" dedi. Şehit polis bugün Boğazlıyan'a bağlı Dereçepni köyünde toprağa verilecek.

'Karışık rüyalar görüyorum'

Kadir Can'ın şehit haberiyle Antalya'da yaşayan eşi Ayşe Can sinir krizleri geçirdi. 20 yıllık polis Can'ın 3 gün önce eşiyle telefonda konuştuğu ve "Çok karmaşık rüyalar görüyorum" dediği, ardından çocukları Gökçe (17) ve Ömer (12) ile sohbet ettiği belirtildi. Can'ın haziranda görevinin biteceği ve Antalya'ya döneceği kaydedildi.

Arkadaşlarını bırakamadı

Kah ramanmaraşlı Yavuz Selim Arslan'ın (25) şehit haberi Göksun ilçesi Bozhöyük beldesindeki ailesini yasa boğdu. 4 yıldır bölgede görev yapan Arslan'ın geçen yıl Antalya'ya tayininin çıktığı ancak, "Arkadaşlarımı bırakamam" diyerek görev süresini bir yıl uzattığı belirtildi.

Anne babaya 'yaralı' dediler

Altı aylık Özel Harekat polisi Arif Mamış'ın (28) Adana'nın Aladağ ilçesi Kıcak köyündeki baba ocağına ateş düştü. Kalp hastası babası İbrahim ve hasta olan anne Elif'e çocuklarının yaralandığı söylendi. 4 yıl önce aynı köyden Ebru Mamış'la (22) evlenen Mamış'ın Sudenaz (3) isimli kızı var.

Henüz altı aylık evliydi

Şehit Recep Topaloğlu'nun ölüm haberi Kocaeli'ndeki ailesini yasa boğdu. Baba Reşat Topaloğlu, "Oğlum polisliğe aşıktı. Spor Yöneticiliği mezunuydu. Kocaelispor PAF takımında oynadı, yüzme antrenörlüğü yaptı. Bilgimiz olmadan Özel Harekat'ı seçti" dedi. 6 ay önce Nefiye Topaloğlu ile evlendi.

#Sayfa#

'Bu evde ağlamak yok'

İki yıldır bölgede görev yapan 15 yıllık polis Cihat Akkaya'nın şehit düştüğü haberini alan İzmir'in Gaziemir ilçesinde yaşayan eşi Deniz Akkaya ile 12 yaşındaki kızı Aybüke gözyaşı döktü. Şehidin lösemi hastası olan eşi "O şerefsizler sevinmesin diye tek damla gözyaşı dökmeyeceğim. Ben dağa çıkacağım, kızımı da polis yapacağım. Cihat birdi, bin oldu. Bu evde ağlamak yok" dedi. Şehit polisin, hem eşinin hayatını hem de kooperatif taksitlerini daha rahat ödemek için İzmir'den Şırnak'a tayinini istediği öğrenildi. Haziran da İzmir'e dönmeyi planlayan Akkaya'nın ilk çatışmanın ardından bölgeye gittiğini ve bu sırada kendisini arayan eşine "Ben çok iyiyim. Akşam mutlaka sizi arayacağım" dediği belirtildi.

Şehit babası: Ben de Kürdüm

Şırnak'ın Cizre ilçesinde nevruz kutlamaları sırasında açılan ateş sonucu şehit olan Ahmet Toprakoğlu Adana'da son yolculuğuna uğurlandı. 6 ay önce nişanlanan ve şehit olduğu gün, haziran ayında yapılacak düğünü için salonu tutulan Toprakoğlu için Sabancı Merkez Camisi'nde düzenlenen törene İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş ile mülki erkan, meslektaşları ve şehidin yakınlarıyla çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin tabutu tören alanına geldiğinde anne Duriye, baba Cebrail, ağabey Yavuz ile ablaları Gülfidan, Serpil, Necla ve yakınları tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Şehit annesi, "Ahmet'im ölmedi. Düğünümüz olacaktı, damatlık giyecektin" diyerek feryat etti. Nişanlısını kaybeden Ebru Akalın ise tören boyunca metanetini korudu. Toprakoğlu, Yüreğir ilçesine bağlı İncirlik Mahallesi'ndeki aile mezarlığında toprağa verildi. Şehit babası "Türk, Kürt ayrımı mı var? Hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız. Ben de Kürdüm, ben de Doğuluyum. Teröristler hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacak. Tüm siyasiler birleşsinler ve bu terörü bitirsinler" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber