Bursa'daki okullar dokunmatik tahtaya geçiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2012 22:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan 'Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi' (FATİH) Projesi çerçevesinde, Bursa'daki okullarda dokunmatik tahtaların kullanımına geçilecek.

Türkiye genelinde, ilk etapta 17 ilde 52 okulda başlayan Fatih Projesi, Bursa'da okul idarecilerine tanıtıldı. Projenin Bursa Koordinatörü Kemal Akar, Bursa'da dokunmatik tahta sisteminin yaygınlaştırılacağını dile getirdi. Akar, ilk etapta 88 okula konulması planlanan dokunmatik tahtaların nisan sonuna kadar Bursa Anadolu Erkek Lisesi, Gazi Anadolu Lisesi ve Nilüfer İmam Hatip Lisesi'nde kullanılmaya başlayacağını vurguladı.

Her sınıfa bilişimli tahta verileceğini dile getiren Akar, şöyle konuştu: "Her sınıfa 10 megabit internet bağlantısı olacak. Öğretmenlere 2014 yılına kadar hizmet içi eğitimler verilecek. Öğretmenlerin derste en iyi eğitimi vermeleri sağlanacak. 2014 yılı sonunda tüm okullar bundan faydalanacak. Türkiye'de 15 milyon öğrenci bundan faydalanacak. Artık dijital çağdayız. Bugünün öğrencileri farklı öğreniyor. Öğrenme biçimleri de değişti. Klasik öğretme yöntemlerini kullanarak eğitim ve öğretimi uygulayamayız. Donanım alt yapısının sağlanması gerekir. Dokunmatik tahtalar ve tabletler bu eksikliği karşılayacak."

Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal ise eğitim konusunda devletin elinden geleni yaptığını belirterek, "Akıllı tahtalar sayesinde öğretmenler, öğrencilere daha kolay bilgi verecek." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber