Okul bahçelerine unutulmuş oyunlar çizildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2012 18:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı ve Aktif Yaşam Derneği tarafından Antalya'daki 5 okulun bahçesine unutulmaya yüz tutmuş oyunlar çizildi.

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Proje Sorumlusu Meral Çelikin, Milli Eğitim Bakanlığı ve Aktif Yaşam Derneği'nce 2010 yılında başlatılan ''Çık Dışarıya Oynayalım'' projesi kapsamında 26 ilde 100 ilköğretim okulun bahçesine unutulmaya yüz tutmuş oyunların çizildiğini söyledi.

Antalya'da da 5 okulun bahçesinin oyunlarla renklendirildiğini kaydeden Çelikin, proje kapsamında fiziksel aktiviteye dayalı geleneksel, yerel, bölgesel, evrensel, tarihsel bin kadar oyunun incelendiğini, farklı alanlardaki uzmanların görüşleri doğrultusunda oyunların tasarlandığını belirtti.

Okul bahçelerine ''aşık, gerehli, micoz, seksek'' gibi oyunlar çizildiğini ifade eden Çelikin, ''yön bulma, toplama çıkarma, kelime türetme'' gibi oyunların da yer aldığını ve bu oyunların öğrencilerin derslerine de katkı sağlandığını belirtti.

Amaçlarının çocukları sanal ortamlardan çekip sosyalleşmelerini sağlamak olduğunu vurgulayan Çelikin, ''Arkadaşlarıyla oyun oynayan çocuklarımız arasında arkadaşlık bağları güçleniyor, toplum içinde nasıl davranmaları gerektiğini, sosyal iletişim kurmayı, paylaşmayı, işbirliği ve yardımlaşmayı, birlikte problem çözmeyi öğreniyorlar'' dedi.

Oyunların ayrıca çocuklara, dikkatli olma, hızlı ve doğru karar verme, vücut dilini kullanma yetenekleri kazandırdığını dile getiren Çelikin, proje ile unutulmaya yüz tutmuş oyunlara da canlılık kazandırıldığını vurguladı.

Çelikin, proje kapsamında oyunların 2015 yılına kadar tüm okulların bahçelerini süsleyeceğini kaydetti.

Antalya İnönü İlköğretim Okulu Müdürü Veli İşlek de oyunların öğrenciler arasındaki ilişkileri daha da güçlendirdiğini söyledi. Öğrencilerin boş zamanlarını kendilerini geliştiren oyunlar oynayarak geçirdiklerini belirten İşlek, proje ile çocukların okula olan ilgilerinin de arttığına dikkati çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber