CHP'den vakıflarda çalışanlar için kanun teklifi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2012 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarında (SYDV) çalışan personelin statü kazanması için kanun teklifi verdi.

Dinçer, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, SYDV personelinin, vakıfla yaptıkları bir sözleşme kapsamında çalıştıklarını, herhangi bir statü ya da iş güvencesine sahip olmadıklarını belirtti. Bu vakıfların uygulamalarında bir bütünlük de bulunmadığını anlatan Dinçer, aynı işi yapan personelin farklı ücretler aldıklarını dile getirdi. Dinçer, vakıf personelinin yer değiştirme, tayin gibi haklardan da mahrum olduğunu ifade etti.

Sayıları yaklaşık 5 bin olan vakıf personelinin artık statü beklediğini belirten Dinçer, vakıf çalışanlarının iş güvencelerinin sağlanması, statülerinin belirlenmesi, ortak bir kimliğe kavuşması için kanun teklifi hazırladığını söyledi.

Dinçer'in TBMM Başkanlığı'na sunduğu teklif, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK'da değişiklik yapıyor. Teklif, söz konusu Bakanlığa tahsis edilen kadrolardan 5 bin memur kadrosuna vakıf personelinin atamasının yapılmasını öngörüyor.

Celal Dinçer ayrıca, aynı durumda olan öğretmenevi çalışanlarının statü kazanması ve emekli, dul ve yetimlerin sendikalaşması için iki ayrı kanun teklifi daha hazırladığını, yakında TBMM Başkanlığı'na sunacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber