ÇOMÜ personeline rekor maaş promosyonu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2012 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Ziraat Bankası ile yaptığı maaş promosyonu anlaşmasıyla idari ve akademik personeline kişi başına bin 600 TL kazandırdı. Bu miktarın, Türkiye'de maaş promosyonunda rekor olduğu ifade edildi.

Kuruluşunun 20. yılı kapsamında birçok ilke imza atan ÇOMÜ, Ziraat Bankası Çanakkale Kordon Şubesi ile imzaladığı Maaş Ödeme Promosyonları Protokol Sözleşmesi çerçevesinde idari ve akademik personeline kişi başı bin 600 TL promosyon ücreti verme kararı aldı. ÇOMÜ Rektörlüğü Senato Salonu'nda yapılan anlaşmanın imzaları, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ve Ziraat Bankası Kordon Şubesi Müdürü Fahri Kurtuldu tarafından atıldı.

İmzada sonra bir konuşma yapan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, göreve geldikleri günden bu yana insan odaklı ve sosyal bir üniversite olma amacında olduklarını söyledi. Uzunca bir dönemdir kurumların maaş promosyonlarını kurumsal işlerde kullandığını ve bu konunun tartışıldığını dile getiren Prof. Dr. Laçiner, ?Maaş promosyonları, Türkiye'de hep tartışmalı bir konu oldu. Uzunca bir süre kurumlar, personelinin maaşları dolayısıyla elde ettikleri promosyonu kurumsal işlerde kullandı. Daha sonra Başbakanlık müdahalesiyle elde edilen tüm promosyonun personel arasında, ayrım gözetmeksizin eşit bir şekilde dağıtılması gerektiği netleştirildi. Görünür görünmez yöntemlerle kazanımların personele dağıtılmaması hâlâ mümkün fakat biz ÇOMÜ olarak bunu etik bulmuyoruz. Ayrıca çalışanlarımızın haklarının genişletilmesi konusunda da temel ilkelerimizle uyumlu davranıyoruz. Bu yıl süresi bitmiş olan promosyon protokolünde, son kuruşuna kadar hiçbir şekilde üniversite personelinin maaş promosyonuna dokunulmayacak. Ödemeler zamana yayılmayacak ve elde edilen gelirin tamamı bir seferde, personele eşit şekilde dağıtılacak.? dedi.

Şube Müdürü Kurtuldu da banka olarak ÇOMÜ ile çalışmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, son üç yıldır maaşların aynı şubeden alındığını söyledi. Promosyonun üniversite akademik ve idari personelini kapsadığını açıklayan Kurtuldu, ?Temmuz ayı maaş ödemelerinden sonra tek seferde tüm idari ve akademik personele bin 600 TL promosyon ücreti ödenecek. Böylece birçok alanda ilke imza atan ÇOMÜ, maaş promosyonları konusunda da bir Türkiye rekoruna imza atmış olacak.? dedi.

İmza töreninin ardından Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner ve banka yetkilileri, banka şubeleri ve yeni kurulacak bankamatiklerin yerleri konusunda Terzioğlu Yerleşkesi'nde incelemelerde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber