Isparta'da Roman çocuklardan mehteran gösterisi

Isparta Gönen Kaymakamlığı ile Gönen Eğitim Gönüllüleri ve Etüt Merkezi'nin organize ettiği mehteran gösterisi beğeni topladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gönen ilçesi Gölbaşı köyünde yaşayan Roman asıllı çocuklardan oluşan mehteran takımı Isparta Altınbaşak Düğün Salonu'nda gösteri sundu. Isparta Valisi Memduh Oğuz'un da katıldığı programda konuklar duygulu anlar yaşadı.

Isparta Altınbaşak Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği (ALDER)'nin verdiği yemeğin ardından yaşları 5 -15 arasında değişen Gönen Kaymakamlığı Mehteran Takımı gösterilerini sundu. Mehteran gösterisinin ardından konuşan Gönen Kaymakamı Mehmet Keklik, ?Çocukların eğitimlerinin yanı sıra sosyal yönlerinin geliştirilmesinin önemli olduğuna inanıyorum. Çocukların eğitim, kültürel ve sosyal yönlerinin geliştirilmesi hayata daha iyi hazırlanmalarına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu düşünce ile yola çıktık. Başarılı olacağımızı düşünüyorum. Bizleri bu konuda destekleyen IYAŞ yönetim kurulu ve diğer kuruluş ve şahıslara teşekkür ediyorum.? dedi.

Amaçlarının Osmanlı kültürünü yaşatmak olduğunu söyleyen Erbil Spor Kulübü Başkanı Yaşar Erbil, ?16 yıldır mehteran takımlarında görev alıyorum. Gölbaşı köyündeki çocuklara verdiğimiz kurs ve derslerle mehteran takımının oluşmasını sağladık. Çocukların öz güvenini kazanması ve sosyal hayata katılmaları adına güzel bir organizasyon oldu. Kaymakamımız Mehmet Keklik de destekledi. İlköğretim bazında Türkiye'de ilk mehter takımı kurulmuş oldu. Takımın oluşmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İzmir Radyosu Ses Sanatçısı Reşit Muhtar türkü konseri verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber