İşadamları sıcak çermikte stres attı

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, yeniledikleri Sıcak Çermik Kaplıcaları'ndaki tesislerin haziran sonunda tamamen bitirileceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2012 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendi imkanlarıyla yaptırdıkları okulların açılışlarını yapmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere İstanbul'dan gelen Aktif Sivaslı Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleri, yenilenen Sıcak Çermik Kaplıcaları'nda stres attı.

İlk olarak ilçelerde yaptırdıkları yurt ve okul açılışlarına katılan işadamları, daha sonra Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün Belediye Sosyal Tesisleri'nde verdiği yemeğe katıldı.

Yemeğin ardından heyet Sıcak Çermik Kaplıcaları'na geçti. Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, burada yaptıkları çalışmalar hakkında işadamlarına bilgiler verirken, tesislerin haziran sonunda tamamen bitirileceğini söyledi.

'Maden Kenti Sivas Zirvesi'nin ardından İstanbul'da yaşayan Sivaslı işadamlarını konuk ettiklerini dile getiren Ürgüp, ?Gördüğüm şu ki hakikaten Sivas'ta böyle bir yatırıma insanlar hasret kalmışlar. Otelin odalarının dizaynını yemek salonlarını, sosyal alanlarını, havuzlarının gayet iyi olduğunu gördüler çok mutlu oldular. Tabii Sivasımız bu tür şeylere hasret kalmıştı. Sıcak Çermik Tesisleri yeni dönemdeki banyolarının, Türk hamamlarının tamamlanması ile birlikte daha da güzel bir hal alacaktır.? şeklinde konuştu.

Buradaki gezinin ardından 5 yıl önce geldiği Sivas Sıcak Çermik Tesislerinin inanılmaz derecede değiştiğine şahit olduğunu söyleyen İstanbul Maltepe Belediyesi eski Başkanı Fikri Köse, ?Tabii şuan gelip gezdiğimde öncelikle gerçekten şok oldum. Eski halini de bildiğim için şuanda gezdiğimde hem havuzları hem yukarıda odaları. Öncelikle sayın başkanımıza çalışma ekibine çok teşekkür ediyorum. Böyle bir tesisi tekrar modernize ederek şehrimize kazandırmış olması ve bundan sonraki süreçte belki burayı kullanacak olan hem Sivaslı hem de Sivas dışındaki gelen binlerce insana böyle bir imkanı sundukları için teşekkür ediyorum.? dedi.

?YATIRIM KONUSUNDA TEŞVİK EDECEĞİZ?

MHP Sivas eski Milletvekili Mehmet Ceylan ise ?Hem kültürel zenginlikle ile hem termal turizm ile özelikle Balıklı Çermik, Sıcak Çermik, Soğuk Çermik ile Sivasımızın inanılmaz bir potansiyeli var.? şeklinde konuştu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili ve İstanbul Tekstil ve Hammadde İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle de ?Uzun bir aradan sonra Sivas'ta açılışlar yaptık. Tabi ki Sivas'ta değişikleri bizzat yerinde gördük. Bugün çermik tesisleri için buraya geldik, burada gördüğümüz manzara eskisiyle kıyasladığımız zaman beş yıldızlı gayet güzel bir tesisle karşılaştık. Aslında Sivas'ta olması gereken bu. Bu tesisler Sivasımıza gelen turist sayısını artıracaktır. Yapanların ellerine sağlık. Sivas'a yakışır, Sivas'ın bu kaplıcalar diyarı unvanına yakışır bir bina yapılmış. İçerideki havuzlar benzer şekildeki odalar birinci sınıf inşallah devamı da yapılarak buranın bir cazibe merkezi olarak görüntüsünü kazanır.? ifadelerini kullandı.

Programda Belediye Başkan Yardımcıları Orhan Demirok, Hayri Köse, Cafer Çongar ve Mehmet Avcı da hazır bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber