Kocaeli Büyükşehir Belediyesi: Kent Konut, hiçbir üyesini mağdur etmedi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kent Konut'un, Kocaeli'de TOKİ ile birlikte modern, depreme dayanıklı, kaliteli konut üretiminde sektörün önemli kuruluşları arasında yer aldığını kaydetti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2012 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son günlerde Kent Konut'un üyelerini mağdur ettiği haberlerinin konu edildiği belirtilerek, "Kent Konut, bugüne kadar yaptığı binlerce konut projesinde hiçbir üyesini mağdur etmemiştir.? denildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Derince İnci Evleri'nin teslim tarihinin geciktiği ve üyelerinin mağdur edildiği ile ilgili iddialarda bulunulduğu ifade edilerek, şunlar kaydedildi: ?204 dairelik proje olan Derince İnci Evleri'nin resmi teslim tarihi Temmuz 2012'dir. Projenin yüzde 85'i tamamlanmıştır. Teslim tarihine 3 aydan fazla bir süre bulunmamaktadır. Yüklenici firma projenin kalan yüzde 15'lik kısmını tamamlamakta zorlanmaktadır. Firma, kalan kısmın tamamlanması için projeyi bir başka firmaya devretmeye çalışmaktadır. Devrin gerçekleşmesi halinde herhangi bir gecikme olmadan evlerin teslimine çalışılmaktadır. Kocaeli'de herkesi ev sahibi yapma hedefine emin adımlarla ilerleyen Kent Konut, bugüne kadar yaptığı konutlarda üyelerini mağdur etmemek için her türlü taahhütte bulunmuştur. Kent Konut, tamamladığı 17 projeden sadece 2 tanesinde Karamürsel ve Akçakent projesinde, yüklenici firmalardan kaynaklanan sıkıntı nedeniyle teslim tarihinde gecikme yaşamıştır. Bu gecikme nedeniyle de üyeler mağdur edilmemiş ve gecikme süresi boyunca üyelere kira yardımında bulunulmuştur.?

Açıklamada, 2007 yılında başlattığı konut hamlesini 5 yıldır büyük bir hızla sürdüren Kent Konut'un, bugüne kadar 6 bin 969 konut ve iş yeri projesini gerçekleştirdiği dile getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber