Domates yüzleri güldürüyor

Mersin'in Silifke ilçesinde örtü altında 4 bin 500 dekar alanda üretimi yapılan domateste ihracatın açılmasıyla fiyatlar yükseldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Silifke'de 4 bin 500 dekarı örtü altı olmak üzere 15 bin dekar civarında domates üretimi yapıldığını kaydeden Silifke Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü, yıllık üretilen 150 bin ton domatesin 40-50 bin tonunun örtü altında üretildiğini ifade etti.

İlçe genelinde örtü altında kontrollü bir şekilde üretilen domateslerin Rusya başta olmak üzere, Ukrayna, Bulgaristan Romanya ve İran'a ihraç edildiğini, yine büyük bir bölümünün de iç piyasada tüketildiğini ifade eden Müdür Süngü, "Daha önce fiyatların düşüklüğünden endişe duyan domates üreticilerinin, ihracatın açılmasıyla birlikte yüzleri gülmeye başladı. Üretilen domatesler kalitesine göre 1 ile 2,5 TL arasında alıcı buluyor" dedi.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can da, "Domateste kalite ve ihracat fiyata yansıdı" diyerek, "İlk çıktığında fiyatı istenilen seviyelerde olmayan domateste ihracatın açılması fiyatlara yansıdı. Şu an üreticiler fiyattan memnun. Önümüzdeki günlerde fiyatların daha da artacağını tahmin ediyoruz" şeklinde konuştu. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber