Malatya Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Bozkurt açıklaması

Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, pazar günü yapılacak olan Özürlü Memur Seçme sınavı (ÖMSS) için Malatya'dan bin 36 engellinin müracaat ettiğini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bozkurt, yaptığı yazılı açıklamada, sınavın, 29 Nisan Pazar günü diğer illerle birlikte Malatya'da da yapılacağını ifade etti.

Engellilerin sınava gelirken 2012 ÖMSS sınavına giriş belgesi ve nüfus cüzdanını yanlarında bulundurmaları gerektiğini aktaran Bozkurt, "Pazar günü yapılacak olan Özürlü Memur Seçme Sınavı'na Malatya'dan bin 36 engelli müracaat etti. Adayların 666'sı genel özürlü, 178'i görme, 102'si işitme, 90'ı da zihinsel özürlü. Adaylarımız ancak sınav giriş belgesindeki yardımcı araçlarla sınava geleceklerdir. Onların dışındaki çanta, cüzdan, elektronik cihazlar, metal eşyalar getirmemeleri gerekmektedir" dedi.

Bozkurt, adayların sınav giriş belgelerini 'http: //ais.osym.gov.tr' adresinden ulaşabileceklerini kaydetti.

İlkokul ve ortaokul mezunu engellilerin memur olarak alımının kura ile belirleneceğini vurgulayan Bozkurt, bununla ilgili başvuruların 14-25 Mayıs tarihleri arasında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri gerektiğini aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber