Vali Şahin: 1 Mayıs, birlik beraberlik içinde bayram havasında kutlansın

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, 1 Mayıs'ın toplumdaki çatışmaların önlendiği, ayrıcalıkların ortadan kalktığı, bir arada barış içinde yaşama arzusunun perçinlendiği bir gün olarak bayram havası içerisinde kutlanmasını temenni ettiğini belitti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Şahin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Çalışanların en anlamlı günü olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayacak olmalarının heyecanını yaşadıklarını vurgulayan Şahin, "1 Mayıs, çalışanların birlik ve beraberlik içinde demokratik ve sosyal haklarına sahip çıkmalarının simgesidir." dedi.

"Millet olarak emeği ve alın terini kutsal kabul eden bir medeniyetin mirasçıları olduğumuzdan, işçinin ve çalışanın hakkını alın teri kurumadan verme kültürüne sahibiz." diyen Şahin şu değerlendirmede bulundu:

"Sosyal adalet ve huzurun sağlanabilmesi ve sağlıklı bir toplum oluşturulabilmesi açısından bu güzel geleneğimizi devam ettirerek gelecek nesillere aktarmada hepimize sorumluluk düşmektedir. İlimizde ve tüm Türkiye'de 1 Mayıs'ın toplumumuzdaki çatışmaların önlendiği, ayrıcalıkların ortadan kalktığı, bir arada barış içinde yaşama arzusunun perçinlendiği bir gün olarak bayram havası içerisinde kutlanması en büyük temennimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle bütün çalışanlarımızın Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyor, sağlıklı, mutlu ve kazasız bir iş hayatı geçirmelerini diliyorum.?

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Aksu 1 Mayıs'ın mücadele etmeden hakların elde edilemeyeceğini gözler önüne seren ve tek yumruk olmanın vurgulandığı bir gün olduğunu kaydetti. Başkan Aksu, "Bu anlamlı günde, özellikle yoksulluğun ve işsizliğin giderek arttığı bu dönemde, emekçiler taleplerini gür bir sesle dile getirmelidir." görüşünü dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber