Emniyet Müdürü'nün 'Kariyerimle oynadın' davası

Haber Giriş : 06 Haziran 2005 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali olmayı beklerken hakkındaki soruşturmalar nedeniyle emekliliğini isteyen Emniyet Müdürü Çömçüoğlu, kendisini bir çok kez şikayet eden komisere 5.5 milyarlık tazminat davası açtı

Etiler Polis Okulu Müdürü Mehmet Çömçüoğlu, 2004 Mart'ında emrindeki 4. Sınıf Emniyet Müdürü Arif Yıldız için Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yazı yazdı. Çömçüoğlu, astı olan Yıldız'ın uyumsuz olduğunu, arkadaşlarıyla geçinemediğini, eğitim hizmetlerinde kendisinden yeterince yararlanılamadığını belirtti.

'Orta' not verince

Çömçüoğlu, 'orta' derece not verdiği Yıldız'ın başka bir yere tayinini istedi. Yıldız bunun üzerine Florya Şükrü Balcı Meslek Yüksek Okulu'na gönderildi. Müdürünün notuna ve tayinine kızan Yıldız, Çömçüoğlu aleyhine şikayet üzerine şikayette bulundu. Çömçüoğlu hakkında 'görevini kötüye kullandığı' gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 24 Kasım 2004'te Çömçüoğlu için takipsizlik kararı verdi. Yıldız bu kez içişleri Bakanlığı'na yaptığı şikayetle Çömçüoğlu'nun 'görev sırasında yasaklanan davranışlarda bulunduğunu' iddia etti. Şikayeti değerlendiren İçişleri Bakanlığı Disiplin Kurulu, 2 Mayıs 2005'teki kararıyla Çömçüoğlu'nu suçsuz buldu.

1. Sınıf Emniyet Müdürü, Cumhuriyet Başsavcılığı'nca aklandıktan 2 hafta sonra, 'hizmetleri' için 'taktirname'yle ödüllendirildi. Çömçüoğlu bu ödülden bir ay sonra, hakkındaki soruşturmalar siciline işlenince emekliliğini istedi. Il Emniyet Müdürü ve Valilik gibi görevler bekleyen Çömçüoğlu emekli olduktan 4 ay sonra soluğu mahkemede aldı. istanbul 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuran Çömçüoğlu, Yıldız'ın kariyerini etkilediğini öne sürerek 5.5 milyar lira tazminat talep etti.


Yüksel KOÇ/Vatan

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber