AK Parti'nin İzmir'i ele geçirme operasyonu

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Serdar Turgut yazdı: Türk siyasetinde büyük deprem işte o gün yaşanacak!

Ulaştırma Bakanlığı'nın işleyişini iyi bilen bazı insanlar, Bakan Binali Yıldırım'ın AKP tüzüğü gereği tekrar milletvekili adayı olmazsa İzmir'in belediye başkanı olma fikrine çok sıcak baktığını söylüyorlar.

Ulaştırma Bakanlığı'nın İzmir için vaat ettiği projelerin büyük çoğunluğuna başlandığına dikkat çekenler, bu projelerin de önemli bölümünün bu yüzden hızla tamamlandığını söylüyorlar.

EGE'DE TARİHİ DÖNÜŞÜM:

Sadece İzmir'in değil Ege'nin geri kalan bölgelerinin de belediyelerden hizmet almaya susamış insanlarla dolu olduğunu, bu yüzden Ege'de CHP'den AKP'ye büyük ve tarihsel bir yönelişin başladığını, hatta bu dönüşümün startının Bodrum'da verildiğini bundan kısa süre önce bu köşede anlatmıştım.

İnsanlar bu sürece dikkat çekmemden dersler çıkaracakken, "Sen AKP'li oldun diye böyle yazıyorsun, arzularını gerçekmiş gibi gösteriyorsun" diye anlamsız mektuplar gönderdiler, orada burada konuştular. Bir defa ben AKP'li değilim, sadece AKP'nin icraatını genelde çok beğenen ve yeri geldiğinde yapıcı eleştirisini de getiren bir yazarım.

Dahası, eğer ben bir gelişme görüyorsam, üstelik bu gelişme Ege gibi bölgenin AKP'ye kayması gibi büyük ve tarihi bir gelişmeyse kimse kusura bakmasın CHP'liler buna kızıp üzülecek diye gerçeği onlardan saklayamam. Onlara tavsiyem, tehlike belirince devekuşu gibi kafalarını kuma sokup tehlikenin uzaklaşması için beklemek yerine gerçekçi olup mücadelelerini yapmaları.

Bodrum'da da, İzmir'de de gerçek şu: Oradaki insanların bilinçlerinde, kültürlerinde bir değişim olmadı; Bodrumlu hâlâ eski Bodrumlu ama halk belediyelerden anlamlı hizmet, dönüştürücü çalışma alamadığı için CHP'den bıkmış durumda ve belki de yüreği kan ağlayarak AKP'ye yönelmeye başladı. Eğer İzmir'de Binali Yıldırım beklendiği gibi AKP'den başkan adayı olursa, asıl Türk siyasetinde büyük deprem işte o gün yaşanacak.

Ulusal siyasetin büyük sorunlarıyla uğraşanlar ve durmadan o büyük kavgaların içinde olanlar Ege'de başlayan değişimin bu ülkenin kültürü için ne demek olduğunu bir anlasalar ve ülkenin yeni elitinin asıl Ege'deki o değişimden sonra oluşmaya başlayacağını bir görseler, belki o zaman anlamlı politika yapmaya başlarlardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber