Sivrisinek yiyen balık için suç duyurusu

Sivrisinekle mücadele için kullanılan ''Gambusia'' türü balığın ekolojik dengeye zararlı olduğu ileri sürüldü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2012 22:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olta Balıkçılığı Federasyonu (OBAF) Başkanı İsmail Atalay, Denizli Belediyesi tarafından Gökpınar Vali Recep Yazıcıoğlu Barajı'nda sivrisinekle mücadele için yapılan balıklandırma çalışmalarında kullanılan ''Gambusia'' türü balığın ekolojik dengeye zararlı bir balık türü olduğunu, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de balıklandırma çalışmalarının Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın iznine tabi olduğunu söyledi. Atalay, Denizli Belediyesi'nin ise izin almadan yürüttüğü faaliyetin ekolojik dengeye zarar verdiğini savundu.

Gökpınar Vali Recep Yazıcıoğlu Barajı'nda kullanılan Gambusia türü balığın zararlı ırk kapsamında değerlendirildiğine ve balıklandırma çalışmalarında kullanılmasının yasaklandığına dikkati çeken Atalay, şöyle devam etti:

''Üzülerek ifade ediyorum ki Denizli Belediyesi, Bakanlıktan izin almadan hiçbir bilim adamına sormadan Gambusia cinsi balığı sivrisinekle mücadele amacıyla gölete bıraktı. Süs balığı olan bu türün sivrisinekle mücadelede etkili olduğu yönünde kesin bir bilgi de yok.''

Denizli Belediyesi hakkında Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen İsmail Atalay, konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ise Gambusia türü balıkları yapay göletlere bırakmalarının herhangi bir sakıncası olmadığını iddia etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber