11.06.2005'in önemli gündem başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2005 10:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Arınç'ın programı

- Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, saat 14.00'te Konya Ticaret Odası'nda düzenlenecek 16. Milli Egemenlik Sempozyumu'na katılacak. Daha sonra çeşitli ziyaretlerde bulunacak olan Arınç, saat 21.00'de Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenecek tasavvuf konseri ve sema gösterisini izleyecek.

Bakanların faaliyetleri

- Kızılay'ın 137. kuruluş yıldönümü nedeniyle, saat 19.00'da Dolmabahçe Sarayı Hasbahçe'de bir resepsiyon verilecek. Resepsiyona, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, iş ve sanat dünyasının ünlü isimleri katılacak.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 1. Uluslararası Karabük Kültür-Sanat ve Sanayi Festivali'nde temel atma ve açılış programlarına katılacak.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Sivas'ta vergi rekortmenleri ödül törenine katılarak bazı açılışlarda bulunacak.

- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Edirne Ticaret Borsası'nda düzenlenen Yağlı Tohumlu Bitkiler Zirvesi'ne katılacak. Eker, Edirne'deki temaslarını tamamladıktan sonra Diyarbakır'a geçecek. Bakan Eker, saat 17.00'de Diyarbakır Valiliği'ni, saat 17.30'da da AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek.

- Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Gaziantep'te Kamil Ocak Stadı'nda bin çiftin resmi nikah törenine katılacak ve çeşitli açılışlarda bulunacak. Öğleden sonra ise Nizip İlçesi'ne geçecek olan Tüzmen, Zeugma Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarını inceleyecek, yelken ve dalgıç gösterilerini izleyecek.

- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Adapazarı'nda bir otomobil bayiinin açılışına katılacak. Isparta çöp depolama alanının temelini atacak olan Pepe, Kent Ormanı'nın da açılışını gerçekleştirerek, Gölcük Tabiat Parkı'nda incelemelerde bulunacak.

- Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, İsrail dönüşünde Atatürk Havalimanı'nda basın açıklaması yapacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Burdur Valiliği, Belediye Başkanlığı ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek. Koç, akşamleyin ise 12. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nin açılışına katılacak

Siyasi partilerin faaliyetleri

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katılacağı Genişletilmiş İstişare Toplantısı, 13.00-16.00 saatleri arasında Le Figaro Düğün Salonu'nda yapılacak.

- ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 16.00'da partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenecek törene, saat 21.00'de de Bahçeşehir Belediyesi'nde düzenlenecek şeref bayrağı ödül törenine katılacak.

- CHP tarafından saat 12.00'de milletvekilliği dokunulmazlığıyla ilgili açık oturum düzenlenecek.

- İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, saat 12.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

- Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

- Emeğin Partisi, saat 12.00'de "Başbakan ve ABD" isimli bir panel düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme

- Genelkurmay Başkanlığı tarafından, saat 13.00'te Atatürk Müzesi'nin 3. bölümü açılacak.

- Enerji Piyasası Kurulu (EPK), saat 10.30'da Ulusal Marker isimli kimyasal maddeyi tanıtacak.

- Keçiören Belediyesi, saat 10.00'da engellilere yönelik iş sınavı düzenleyecek.

- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

- Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen "Ankara'nın Altın Çocukları" ödül töreni, saat 11.00'de başlayacak.

- Halkevleri tarafından, saat 14.00'te eğitimle ilgili yürüyüş düzenlenecek, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in karnesi açıklanacak.

- Arı Okulları mezuniyet töreni saat 19.00'da başlayacak.

- Türkiye off-Shore Şampiyonası Ankara etabı, saat 17.00'de başlayacak.

- Hacettepe Üniversitesi tarafından saat 19.00'da buz pateni gösterisi düzenlenecek.

- Türk Kültür Eğitim Geliştirme Vakfı tarafından, saat 16.00'da konser düzenlenecek.

- Gazi Üniversitesi'nde, saat 10.00'da Ulusal Eğitim Kurultayı başlayacak.

- Capital Country Club, saat 10.30'da Türkiye Binicilik Federasyonu tanıtımı ve 2005 Türkiye Şampiyonası için tanıtım toplantısı düzenleyecek.

- Gölbaşı Andezit ve Sevgi Çiçeği Festivali, saat 11.00'de başlayacak.

- Doğa ile Barış Derneği, boğazlardaki tanker facialarının önüne geçebilmek ve yetkililerin dikkatini çekebilmek amacıyla, "İstanbul'u Seviyorum" adlı bir etkinlik planladı. Etkinlikle ilgili basın toplantısı, saat 14.00'te Kızıltoprak Fener Kalamış Caddesi'ndeki Arka Bahçe Cafe-Restaurant'ta yapılacak.

- AK Parti Esenyurt Gençlik Belde Başkanlığı'nın düzenleyeceği "2. Geleneksel Gençlik Koşusu", 08.30-11.00 saatleri arasında yapılacak. Koşu, Saadetdere depo durağından başlayacak.

- Irak'ta İşgale Hayır Koordinasyonu, Beşiktaş Demokrasi Anıtı önünde, saat 12.00'de Güvenlik Zirvesi'ni protesto etmek için bir basın açıklaması yapacak.

- Emekçi Kadınlar Birliği, saat 13.00'te Show TV önünde TV'lerdeki kadın programlarını protesto etmek için bir basın açıklaması yapacak.

- Türk Cumhuriyetleri ve Kuzey Kıbrıs Geliştirme Fonu, saat 11.00'de Taksim Meydanı'nda KKTC'nin uluslararası platformda tanınması için bir imza kampanyası başlatacak.

- TAYAD'lılar, cezaevlerindeki hak ihlalleriyle ilgili saat 11.00'de Şişli Camii önünde basın açıklaması yapacak.

- İTÜ Denizcilik Fakültesi diploma töreni, saat 14.00'te fakültenin Tuzla'daki kampüsünde yapılacak.

- Seyhan Belediyesi 2. Geleneksel Doğa Yürüyüşü ve Dağ Şenliği, Adana'nın Pozantı İlçesi Bürücek Yaylası'nda gerçekleştirilecek.

- TEMA 2. Genel Kurultayı Afyonkarahisar'da yapılacak.

- Samsun'da İlkadım Belediyesi 1. Engelliler Festivali'ne dünyaca ünlü engelli sanatçılar resim ve kitaplarıyla, sanatçı Murat Göğebakan ise şarkılarıyla katılacak. Festival yürüyüşle start alacak.

- Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde Dünya Abhazlar Kongresi yapılacak.

- İstanbul'da havai fişek fabrikasında ölen 2 kişi için, Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlenecek

- Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi, Kahramanmaraş'ta bir gösteri yapacak.

- İzmir Barosu'nda 13 baro tarafından ortak basın açıklaması yapılacak.

- "Ormanlarımız Yanmasın-Geleceğimiz Kararmasın" ulusal destek kampanyası kapsamında yürüyüş düzenlenecek.

- Hak Arayanlar Derneği, muhtarların mühür parası almasıyla ilgili basın açıklaması yapacak.

- Zee Bar Lounge, Çeşme'de Yüksel Ak, Nigar Talibova, Yasemin Kozanoğlu gibi ünlü isimlerin katılımıyla açılacak.

- İzmir Fenerbahçeliler Derneği, "Şampiyonluk Şöleni" ve lokal açılışıyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- TBMM Sporda Şiddet, Şike ve Haksız Rekabet İddialarını Araştırma Komisyonu üyesi CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Altay Gaziemir Kutlu Aktaş Tesisleri'nde şike dosyasıyla ilgili açıklamalarda bulunacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ
--------------------------

Audi Quattro Cup Türkiye Finali
- Doğuş Otomotiv Audi Quattro Cup Türkiye Finali, saat 14.00'te Klassis Golf-Country Silivri'de yapılıyor. Türkiye'nin en tanınmış 100 golf oyuncusu, Arizona'da yapılacak Audi quattro Golf Cup Dünya Finali'nde Türkiye'yi temsil etme hakkını kazanacak çifti belirlemek üzere yarışacak.

Genç Haberler Yarışması
- İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin 1. Genç Haberler Yarışması ödül töreni saat 18.30'da Eminönü'nde yapılıyor.


DÜNYA GÜNDEMİ
------------------------

G-8 maliye bakanları toplantısı
- Sanayileşmiş G-8 ülkelerinin maliye bakanları, 2 gün sürecek ve yoksul ülkelerin borçlarının ele alınacağı zirve öncesi toplantılarını bitiriyor.

AB kültür bakanları toplanıyor
- AB kültür bakanları kültürel farklılıkları korumak için biraraya geliyor. Toplantıya ayrıca, 71 ülkeden 40'ı bakan düzeyinde temsilci katılıyor.

Mandela Norveç'te
- Nelson Mandela AIDS konserine katılacak.

KKTC'de ayin
- Hıristiyan dünyasında Hz. İsa'nın, Kıbrıs Kilisesi'nin kurucusu olarak kabul edilen 2. Havarisi Barnabas'ın büyük yortusu nedeniyle, Gazimagosa bölgesinde bulunan tarihi St. Barnabas Kilisesi'nde büyük bir ayin yapılacak.


SPOR GÜNDEMİ
---------------------

Futbol
- 20 Yaş Altı Genç Milli Futbol Takımı, Hollanda'da düzenlenen Dünya Şampiyonası finallerinde B Grubu'nda ilk maçını Galgenwaard Stadı'nda TSİ 18.30'da Çin Halk Cumhuriyeti ile oynayacak.

Atletizm
- 10. Yılmaz Sazak Uluslararası Yaş Grupları Atletizm Yarışları Burhan Felek Spor Kompleksi Ekrem Kocak Atletizm Pisti'nde başlayacak. Seçmeler saat 8.30'da başlayacak. Açılış ve finaller saat 14.00'te yapılacak.

Yelken
- Vakko Sailing Cup 2005 Yelken Yarışları bugün saat 18.00'de start alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber