Kozan'da Kurtuluş koşusu

Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü sebebiyle düzenlenen kurtuluş koşusu büyük ilgi gördü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

7'den 70'e Kurtuluş Maratonu adı altında düzenlenen koşu göç yolu üzerinden başladı.

260 erkek 24 bayan sporcunun katıldığı koşunun başlama işaretini Kozan Belediye Başkan yardımcısı Gökhan Söğüt verdi. Vatandaşları spora teşvik etmek için organize edilen maratona çeşitli yaş gruplarından yarışmacıların katılması dikkat çekti.

Start verildikten sonra birbirleri ile kıyasıya bir koşu rekabetine giren yarışmacılar mücadelesi maratonu renklendirdi. 3000 metre mesafede erkeklerde birinci Turgay Yürekli, ikinci İlhan Yavuz, üçüncü Adem İçöz, dördüncü Ufuk Karaoğlu, beşinci Şeref Kara oldu. Bayanlarda ise birinci Seda Gargın, ikinci Mislina Kütük ve üçüncü Rumeysa Gardaş, dördüncü Melek Birin, beşinci Semeye Koç oldu.

İlk beşe giren yarışmacılar çeşitli ödülleri ile ödüllendirilirken katılan tüm yarışmacılar da Kozan Belediyesi tarafından 2 hafta boyunca sinemadan ücretsiz yararlanma hakkı elde etti. Yarışmacılara ayrıca forma hediye edildi.

Belediye Başkanı Kazım Özgan, gençleri spora teşvik etmek için faklı spor dallarında ödüllü turnuvalar ve yarışmalar düzenlediklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber